Μάχη για δύο στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα στρατόπεδα Κασσελάκη – Γεροβασίλη – Κορυφώνονται οι διεργασίες σήμερα

Σε «κούρσα για δύο» αναμένεται να εξελιχθεί η αναμέτρηση για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις διεργασίες σήμερα (24/02) να κορυφώνονται στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο του κόμματος. Όπως όλα δείχνουν, η εσωτερική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ θα ενώσει τις δυνάμεις της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, με την Όλγα Γεροβασίλη να είναι αυτή που θα σταθεί απέναντι από τον πρόεδρο του κόμματος.

Όπως έγραψε χθες το enikos.gr, θεωρείται πως είναι θέμα ωρών στον ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να μιλήσει σήμερα. Μέχρι την Κυριακή, που θα έχει ολοκληρωθεί το «εκρηκτικό» συνέδριο, αναμένεται να έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος.

Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει πάνω από ένας υποψήφιος που θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς στόχος είναι να μην υπάρξει κατακερματισμός δυνάμεων που σε αυτή τη φάση θα ευνοούσε τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταστρώνει την δική του στρατηγική και υπογραμμίζει ότι η δύναμή του είναι τα μέλη του κόμματος.

Ήδη, ο Διονύσης Τεμπονέρας προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν θα δηλώσει υποψηφιότητα, καθώς, όπως είπε, δεν διεκδικεί καρέκλες, και πως αν χρειαστεί να κάνει πίσω για το κοινό καλό, θα το κάνει ενώ και ο Σωκράτης Φάμελλος, το όνομα του οποίου ακούστηκε για να είναι υποψήφιος, δεν φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε κάποια κίνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φάμελλος αναμένεται να μιλήσει σήμερα στο συνέδριο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους που τον έχρισαν πρόεδρο πριν από μερικούς μήνες και παράλληλα να επικοινωνήσει τις θέσεις του σε μια ασφυκτικά μικρή προεκλογική περίοδο, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμεί fast track διαδικασίες, με την ΚΕ να συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για να οριστεί το διαρκές Συνέδριο που θα εγκρίνει τις δυο υποψηφιότητες το επόμενο σαββατοκύριακο.

«Είμαι το τελευταίο άτομα το οποίο είναι κολλημένο στην καρέκλα είμαι εδώ πέρα για να προσφέρω στον τόπο μου από μία θέση που έχει πρώτον, τη νομιμοποίηση των μελών και της βάσης, δεύτερον από ένα κόμμα που είναι ανεξάρτητο από συμφέροντα και από έναν χώρο που μπορεί να ενώσει όλον τον προοδευτικό κόσμο», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Αντώνης Αντζολέτος, πρόκειται για τους Χρήστο Σπίρτζη, Νικό Παππά, Αλέκο Φλαμπουράρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Κώστα Ζαχαριάδη  και Διονύση Καλαματιανό.

Ποιοι στέκονται στο πλευρό Κασσελάκη

Τις επόμενες κινήσεις του καταστρώνει όμως και το στρατόπεδο Κασσελάκη στο πλευρό του οποίου εξακολουθούν και παραμένουν στελέχη που τον στήριξαν στην ολιγόμηνη θητεία του. Πρόκειται για σταθερούς υποστηρικτές οι οποίοι μάλιστα φαίνονται πως είναι σίγουροι για την νίκη του.

Μεταξύ των υποστηρικτών του είναι η Θοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, ο Πέτρος Παππάς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Ραλλία Χρηστίδου.

Άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Παύλος Πολάκης, καθώς φαίνεται να έχουν «παγώσει» οι θερμές σχέσεις που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το μυστικό ραντεβού των «8» που έδωσε το «χρίσμα» στην Όλγα Γεροβασίλη

Η υποψηφιότητά της φέρεται να «κλείδωσε» σε μία μυστική σύσκεψη οκτώ κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως είχε προηγηθεί η ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε το “σήμα” για να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις.

Οι λεγόμενοι “προεδρικοί” συναντήθηκαν αργά τη νύχτα της Πέμπτης για να βρουν την κοινή υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης, έδωσαν ραντεβού για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Με στόχο να βρεθεί μία ενιαία υποψηφιότητα απέναντι στον κ. Κασσελάκη, και παραμερίζοντας ακόμη και προσωπικές στρατηγικές ή διαφωνίες, φαίνεται πως κατέληξαν στην Όλγα Γεροβασίλη ως την υποψηφιότητα που σε αυτή τη φάση μπορεί να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Η στήριξη από τον Τσίπρα

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την κάλεσαν στο τηλέφωνο και της ζήτησαν να μεταβεί στον χώρο που γινόταν η σύσκεψη. Ακολούθησε νέος γύρος ολονύχτιων διαβουλεύσεων, που κατέληξε στα σημερινά ραντεβού της κ. Γεροβασίλη. Σημειώνεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη βρίσκεται πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη που συμμετείχαν στην σύσκεψη.

Η ίδια είχε θέσει ως προϋπόθεση για να είναι υποψήφια να έχει την ξεκάθαρη στήριξη από το προεδρικό μπλοκ και κυρίως από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που φέρεται να επιτεύχθηκε και να την οδήγησε στην αποδοχή της πρόκλησης – πρόσκλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Όλγα Γεροβασίλη είχε σήμερα επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και φέρεται να έλαβε διαβεβαίωση ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα κάνει επίσημη δήλωση στήριξής της πριν από τις εσωκομματικές κάλπες, κάτι που ζητούσε επιτακτικά για να είναι υποψήφια.

Οι πιθανές ημερομηνίες των εκλογών

Παράλληλα, ως πιθανές ημερομηνίες, σύμφωνα με το Mega, για τη Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής & απόφαση για Διαρκές Συνέδριο είναι 28 ή 29 Φεβρουαρίου

Για το Διαρκές Συνέδριο και έγκριση υποψηφιοτήτων είναι οι ημερομηνίες 2-3 Μαρτίου.

Όσον αφορά τις πιθανές ημερομηνίες που θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες, το τοπίο παραμένει θολό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 10η Μαρτίου είναι μια πιθανή ημερομηνία ωστόσο για κάποιους δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν τόσο σύντομα οι εκλογές καθώς πρέπει να γίνει πρώτα εκκαθάριση του μητρώου.

Παράλληλα, μέσα Μαρτίου αναμένεται να παρουσιαστεί ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θήβα προκειμένου να κάνει την στρατιωτική του θητεία.

Στη συνέχεια ακολουθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και αυτό της 25ης Μαρτίου που θα είναι δύσκολο να αποφασιστεί από τα στελέχη του κόμματος να γίνουν τότε οι εκλογές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ