Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000%

Εγώ ήρθα για να μείνω. Και στη χώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ,  λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Διαμηνύει στους εσωκομματικούς του επικριτές ότι «κανείς δεν μπορεί να με διώξει, εκτός από τη βάση», ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραιτηθεί ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει τρίτος στις ευρωεκλογές και δηλώνει βέβαιος ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Παράλληλα υπεραμύνεται των πρωτοβουλιών για «ανανέωση» του ΣΥΡΙΖΑ και «καρφώνει» όσα στελέχη του κόμματος τον αμφισβητούν λέγοντας ότι έχουν «διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος».

Η Αριστερά είναι κατακερματισμένη σε διάφορους κομματικούς σχηματισμούς. Θα καλούσατε όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να το ξανασκεφτούν και να επιστρέψουν;

Εγώ δεν έδιωξα κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν από την πρώτη μέρα που εξελέγην πρόεδρος. Αλλά ποιοι είναι εκείνοι; Είναι μερικά στελέχη που είχαν συνηθίσει σε παλιές κομματικές δομές. Το τελευταίο συνέδριο άλλαξε το κόμμα για να δώσει έμφαση και φωνή στη βάση του. Η πρώτη απόδειξη αυτής της φωνής είναι η δική μου εκλογή. Και σε αυτό το μονοπάτι θα συνεχίσουμε.

Λάθη έχετε κάνει όσον καιρό βρίσκεστε στην ηγεσία του κόμματος;

Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν μπορεί κανείς να μου καταλογίσει ότι βρήκα μια κατάσταση που ήταν στρωμένο κρεβάτι.

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου θα είναι το πρώτο προσωπικό σας κρας τεστ. Πού θέτετε τον πήχη;

Εγώ θέλω να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα: αντί να αποφασίσω εγώ το ψηφοδέλτιο, λέω στα μέλη και τους φίλους του κόμματος «αποφασίστε εσείς ποιοι θέλετε να είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα». Για όσους θεωρούν ότι οι αποφάσεις μου είναι αυταρχικές, το αντίθετο ισχύει. Είμαι εντελώς εγκρατής ως πρόεδρος του κόμματος.

Η Στόχος είναι η πρώτη θέση;

Ναι. Η μεγάλη ανατροπή είναι αυτή. Ο πήχης είναι τόσο χαμηλά, που η πρώτη θέση για εμάς θα είναι να γίνει μια έκπληξη πάνω από τον πήχη. Εάν κάνουμε μια ανατροπή στις προσδοκίες, η πορεία για να γίνουμε κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη.

Αν έχει πολύ χαμηλό ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι τρίτο κόμμα, θα σκεφτείτε να παραιτηθείτε;

Οχι. Και επίσης δεν θα έχει (σ.σ.: πολύ χαμηλό ποσοστό) και δεν θα είναι (σ.σ.: τρίτο κόμμα).

Θα ηγηθείτε του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές;

Αυτός είναι ο ρόλος μου. Εάν ήταν να είχα εκλεγεί μόνο για τις ευρωεκλογές, να μου το είχανε πει πριν κατέβω για πρόεδρος του κόμματος.

Ηρθατε για να μείνετε, δηλαδή; Και στη χώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ;

1.000%. Και νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος. Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος, για να με κάνει να αποχωρήσω.

Πιστεύετε ότι θα γίνετε πρωθυπουργός;

Ναι.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ