Οπτική ψευδαίσθηση: Ανήκετε στο 3% των ανθρώπων που είναι διάνοιες εάν βρείτε το μπαλόνι σε 7 δευτερόλεπτα

Μία νέα οπτική ψευδαίσθηση έχει κάνει τους χρήστες του διαδικτύου να σπάνε το κεφάλι τους.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε τις ικανότητες του Σέρλοκ Χολμς θα βρείτε τον κλέφτη σε 5 δευτερόλεπτα

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα μανάβικο. Άνθρωποι ψωνίζουν και παντού υπάρχουν λαχανικά. Ωστόσο κάπου κρύβεται και ένα μπαλόνι. Μπορείτε να το βρείτε μέσα σε 7 δευτερόλεπτα;

Κοιτάξτε την εικόνα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και προσπαθείτε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται περίεργα. Έχετε 7 δευτερόλεπτα.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε αετίσια μάτια θα βρείτε τον λαγό σε 15 δευτερόλεπτα

οπτική ψευδαίσθηση

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 2% μπορεί να βρει τον βάτραχο σε 10 δευτερόλεπτα

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Εάν δεν καταφέρατε να βρείτε το μπαλόνι δείτε την λύση παρακάτω.

οπτική ψευδαίσθηση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ