Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε τις ικανότητες του Σέρλοκ Χολμς θα βρείτε τον κλέφτη σε 5 δευτερόλεπτα

Μία νέα οπτική ψευδαίσθηση κάνει θραύση στο διαδίκτυο αφού θεωρείται πολύ δύσκολη.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 2% μπορεί να βρει τον βάτραχο σε 10 δευτερόλεπτα

Χρειάζεται να έχετε πολύ καλή παρατηρητικότητα και όραση για να καταφέρετε να την λύσετε. Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα πάρτι μεταμφιεσμένων. Κάπου ανάμεσα στους μασκαράδες κρύβεται και ένας κλέφτης. Μπορείτε να τον εντοπίσετε σε μόλις 5 δευτερόλεπτα;

Μόνο οι εξαιρετικά έξυπνοι άνθρωποι θα καταφέρουν να λύσουν αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση τόσο γρήγορα. Είστε έτοιμοι; Έχετε 5 δευτερόλεπτα.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν είστε ιδιοφυΐα μπορείτε να βρείτε το μπισκότο σε 9 δευτερόλεπτα
Οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Bright Side

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο όσοι έχουν την όραση του Σέρλοκ Χολμς μπορούν να βρουν την πεταλούδα σε 9 δευτερόλεπτα

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Ο χρόνος τελείωσε! Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Όσοι δεν βρήκαν τον κλέφτη μπορούν να δουν την λύση στην παρακάτω εικόνα.

Οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Bright Side

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ