Λοβέρδος στον Realfm 97,8 για το νέο κόμμα: Απευθυνόμαστε εκεί που δεν υπάρχει άλλος, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

Για το νέο κόμμα, τους «Δημοκράτες» που ανακοίνωσε από τον Έβρο μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ανδρέας Λοβέρδος: «Δημοκράτες» το όνομα του κόμματός του

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, «απευθυνόμαστε εκεί όπου δεν απευθύνεται κανένας άλλος. Είμαστε εκεί όπου δεν υπάρχει κανένας άλλος, δηλ. ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και απευθυνόμαστε και στους ψηφοφόρους της ΝΔ και σε εκείνους του ΠΑΣΟΚ. Όποιος αισθάνεται δημοκράτης και ακούει με ευχαρίστηση έναν λόγο που συνδυάζει το πατριωτικό  με το μεταρρυθμιστικό και το λαϊκό, τότε μπορεί να έρθει κοντά μας».

Η επιλογή της ανακοίνωσης του ονόματος του κόμματός του από τον Έβρο έγινε, επειδή όπως είπε «εκεί χτυπά η καρδιά της Ελλάδας και τα σύνορα είναι και σύνορα της Ε.Ε.».

Σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί πως η ΝΔ έχει καταλάβει το Κέντρο, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «πώς να διαφωνήσω όταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα υπουργοί της ΝΔ; Πώς να διαφωνήσω  όταν  ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πήγαν στη ΝΔ;  Η ΝΔ στηρίζεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι δεδομένο, μετρημένο και καταγεγραμμένο. Το θέμα είναι να ρωτηθούν αυτοί οι ψηφοφόροι αν είναι και ευχαριστημένοι έπειτα από 5 χρόνια. Ένας εκσυγχρονιστής πως καταλαβαίνει ότι τόσα χρόνια δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση 717 και είχαμε 57 νεκρούς; Επίσης ο σταθμάρχης της Λάρισας ήταν προϊόν της αξιολόγησης Μητσοτάκη ο σταθμάρχης Λαρίσης. Όταν υπάρχουν αυτά πρέπει να ερωτηθούν αν είναι ικανοποιημένοι. Δεν είναι μια ευκαιρία να στείλουν μήνυμα στις ηγεσίες των κομμάτων τους μέσω των ευρωεκλογών;».

Σε ερώτηση για το πού βάζει τον πήχη, ο επικεφαλής του κόμματος «Δημοκράτες» απάντησε ότι «δεν μπορώ να βάλω τίποτα άλλο όταν υπάρχει το 3% των ευρωεκλογών. Αυτοί που φτιάξαμε τους «Δημοκράτες» καθορίζουμε την πολιτική μας χωρίς βαρίδια ή και δεσμεύσεις. Δεν θα αποφεύγουμε τις ερωτήσεις. Είναι αυτονόητος ο πήχης που είναι η ένταξη μας στα κόμματα που έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και μετά οι εθνικές εκλογές».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «υπάρχει η ΝΔ που επεκτείνεται προς το Κέντρο, υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που έχει κομμάτι του στο Κέντρο αλλά δεν το υπηρετεί ( η αλλαγή της θέσης του στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια είναι μια παραπέρα βοήθεια στην πολιτική του κ. Μητσοτάκη). Ούτε ένα κόμμα καινούριο από το 2023 η το 2024 δεν κινείται στον χώρο αυτό».

«Όταν έγιναν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, είχα πει ότι τη μάχη ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα την κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα ανοίξω βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ο χώρος του Κέντρου υπηρετείται πολιτικά όχι ex officio. Κανένα κόμμα δεν ιδρύθηκε στον χώρο αυτό τον τελευταίο καιρό, η δική μας απόπειρα είναι η πρώτη. Θα την υπηρετήσουμε με τις καθημερινές πολιτικές μας θέσεις και όχι δηλώνοντας Κεντρώοι. Με αυτά τα στοιχεία και τη λαϊκότητα θα κοιτάξουμε να πορευτούμε» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Για τον Αλέξη Τσίπρα και την υπόθεση Novartis

Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και την υπόθεση Novartis, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «ας πάμε πίσω να δούμε τι έλεγε τόσα χρόνια στη Βουλή ή τι έλεγε στους συνεργάτες του που τα μαθαίνουμε τώρα. Εκείνος είναι ο υπεύθυνος. Εγώ δεν κρατάω κακίες και μίσος. Η φράση που χρησιμοποίησε είναι η περαιτέρω επιβεβαίωση πόσο στημένη ήταν η προσπάθεια να δολοφονηθούμε 10 άνθρωποι και πόσο βάρβαρα χαρακτηριστικά είχε. Δεύτερον, είναι δεκτό και επιβεβαιωτικό αυτό που λέει. Δεν μπορεί όμως να ισοσκελίσει όσα τραβήξαμε. Και τρίτον, ας βγουν οι κουκούλες επιτέλους από τους ψευδομάρτυρες, έχουμε να μάθουμε πολλά».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ