Κουτσούμπας: Σε αυτή την κυβέρνηση θα συμμετείχε το ΚΚΕ – ΒΙΝΤΕΟ

«Το ΚΚΕ είναι και κόμμα εξουσίας», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εξηγώντας σε ποια κυβέρνηση θα συμμετείχε το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ θέλει και να ασκήσει την εξουσία όχι όμως δια της ανάθεσης. Εμείς θα δώσουμε το «παρών» μας σε μία τέτοια διακυβέρνηση, σε μία τέτοια εξουσία, όπου ο λαός ο ίδιος θα αποφασίσει να είναι στην εξουσία» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, η οποία θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας, θα είναι το μνημόνιο και πως αυτό θα εφαρμοστεί, μαζί με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα».

Επίσης εκτίμησε ότι θα υπάρξει μία κυβέρνηση συνεργασίας «μάλλον με κορμό το πρώτο κόμμα» ενώ δεν απέκλεισε και την περίπτωση κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ήταν ένα νέο σχήμα με πολλές υποσχέσεις, για κατάργηση των μνημονιών, για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων» αλλά όπως τόνισε «καταντήσαμε να έχουμε ένα τρίτο μνημόνιο, πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα».

«Το κριτήριο της ψήφου του ελληνικού λαού δεν πρέπει να είναι ποια κυβέρνηση θα βγει με ποιον πρώτο και με ποιον δεύτερο. Κυβέρνηση την 21 του Σεπτέμβρη θα έχουμε. Άρα το ζήτημα είναι τι αντιπολίτευση θα υπάρχει», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

Διαβάστε επίσης:

Η Κωνσταντοπούλου στον Πρετεντέρη: Τι είπατε; – ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version