Η ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών Ελλάδας – Σερβίας στο επίκεντρο – ΦΩΤΟ

Οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας – Σερβίας συναντώνται στο Βελιγράδι με αντικείμενο την ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών.

του Χρήστου Μαζανίτη

Ήταν μόλις πριν έναν μήνα όταν ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς (Nikola Selaković) στην Αθήνα. «Συζητήσαμε, και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτό, τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ μας» γνωστοποίησε τότε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε κοινές δηλώσεις με τον Σέρβο ομόλογό του μετά τη συνάντηση, που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες.

Η προώθηση της αμυντικής διπλωματίας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και το ΓΕΕΘΑ προωθεί σε δεύτερο χρόνο την ατζέντα, με συγκεκριμένες συμφωνίες και συνεργασίες επί του πεδίου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έχοντας στις βαλίτσες του την βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης, βρίσκεται από χθες στην Σερβία, όπου έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του Στρατηγό Milan Mojsilović.

Κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, ο Milan Mojsilović επεφύλαξε εγκάρδια υποδοχή στον Έλληνα Αρχηγό.

Οι «δύο» συζήτησαν για Διμερή ευρωπαϊκά και νατοϊκά θέματα, για την ενίσχυση της Στρατιωτικής Συνεργασίας και κυρίως τους τρόπους για την ισχυροποίηση των παραδοσιακών δεσμών των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και τήρησης των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα σε Βαλκάνια και νοτιοανατολική Ευρώπη.

Νωρίτερα το πρωί, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου στην Avala στο Βελιγράδι!

«Οι Θυσίες των Στρατιωτών μας παραμένουν ζωντανές στην ψυχή & στο μυαλό μας, θυμίζοντάς μας την υποχρέωση να διασφαλίσουμε Ειρήνη, Ασφάλεια και Σταθερότητα με κάθε κόστος» σχολίασε σε σχετική του ανάρτηση στο twitter o Κωνσταντίνος Φλώρος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ