Στάθης Κουτμερίδης: Συγκλονίζει ο πρώην βουλευτής για τον χαμό της κόρης του – “Ας γίνει παράδειγμα, να εμβολιαστούν οι έγκυες”

Εννέα μέρες έχουν περάσει από τον θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου και η οικογένειά της ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Η 42χρονη έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό αφού πρώτα είχε φέρει στον κόσμο με καισαρική ένα παιδί που προσπαθούσε να αποκτήσει επί δέκα ολόκληρα χρόνια. Ένα αγγελούδι που δεν πρόλαβε να κρατήσει στην αγκαλιά της.

Ο γυναικολόγος που παρακολουθούσε την άτυχη γυναίκα, είχε δηλώσει στο LIVE NEWS πως η Πάττυ δεν έκανε το εμβόλιο λόγω των φόβων που είχε για τυχόν παρενέργειες αλλά και λόγω του συζύγου της, που, όπως υποστήριξε, την πίεζε να μην εμβολιαστεί. Ο σύζυγος της Παρθένας Κουτμερίδου δεν έχει σχολιάσει μέχρι σήμερα τα λόγια του γιατρού.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πατέρας της αδικοχαμένης Πάττυς, Στάθης Κουτμερίδης, μίλησε στο MEGA για τον θάνατο της κόρης του.

Στάθης Κουτμερίδης

“Ο λόγος που βγήκα παρά τη συναισθηματική δυσκολία είναι για να σταθώ στο κυρίαρχο μήνυμα που εκπέμπει αυτή η τραγωδία μας. Το κυρίαρχο μήνυμα είναι ότι η Πάττυ ας αποτελέσει ένα παράδειγμα μέσα από τον τραγικό της θάνατο για τις υπόλοιπες γυναίκες, τις εγκυμονούσες, ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν”, ανέφερε ο Στάθης Κουτμερίδης.

“Στην αρχή δεν υπήρχε μία ξεκάθαρη επιστημονική άποψη ότι οι εγκυμονούσες πρέπει να εμβολιαστούν, υπήρχε μια αμφίσημη θέση από την επιστημονική κοινότητα για τον εμβολιασμό των εγκύων, τώρα θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να εμβολιαστούν οι εγκυμονούσες. Αυτός είναι ο στόχος και για μένα και για τον γιο μου” είπε ο πρώην βουλευτής, σημειώνοντας ότι έχει γίνει  πρόοδος στους εμβολιασμούς των εγκύων μετά τον θάνατο της Πάττυς.

“Ας γίνει ένα παράδειγμα προς αποφυγή ότι ένα κορίτσι θυσιάστηκε μέσα από το μεγάλο όνειρό της να γίνει μανούλα. Χρόνια αρκετά παιδευόταν. Έμεινε έγκυος με εξωσωματική και αυτό είχε κατακλύσει την ψυχή της και το μυαλό της. Μια τεράστια αγωνία και αβεβαιότητα μήπως κάτι δεν πάει καλά με το εμβόλιο. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν το έκανε. Μια αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Θέλω να κεφαλαιοποιήσουμε την τραγωδία μας, να φανούμε χρήσιμοι στην κοινωνία έστω και αυτή τη στιγμή” τόνισε ο Στάθης Κουτμερίδης.

Ο πρώην βουλευτής κατέληξε λέγοντας πως το παιδάκι είναι καλά στην υγεία του. “Θα σταθούμε εκεί όλη η οικογένεια, μαζί με τον γαμπρό μου κοντά στη εγγονή μας για να μας θυμίζει την Πάττυ. Θέλω αυτή η τραγωδία μας να βοηθήσει εγκυμονούσες να σωθούν. Αυτό για εμάς θα είναι μια παρηγοριά” είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ