Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Υπάρχουν κάποιες θέσεις που είναι στην αρμοδιότητα του προέδρου

«Είχαμε ένα ισχυρό μήνυμα από τους 150.000 ανθρώπους που συμμετείχαν ένθερμα στη διαδικασία επιλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία επανήλθε, δεν ξέρω αν είχε εγκαταλείψει, ωστόσο είμαστε μετά από μια διπλή ήττα στις εθνικές εκλογές με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, που και τα δύο ήταν σοκαριστικά» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Κουσούλης στον Realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πλέον – Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη

«Αυτό το ισχυρό μήνυμα έχουμε την ευθύνη να το αναγνώσουμε και επίσης ήταν ένα μήνυμα που δεν απευθυνόταν μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε όλο το πολιτικό σύστημα. Ότι οι πολίτες είναι εδώ, ότι οι πολίτες έχουν σοβαρά προβλήματα και ψάχνουν την ελπίδα για την αλλαγή του σκηνικού» πρόσθεσε.

«Εγώ ποτέ δεν σχολιάζω τοποθετήσεις συντρόφων μου, ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τις απόψεις και τις αγωνίες του. Αυτό που μας ενώνει είναι μια κοινή αγωνία έτσι κι αλλιώς. Ωστόσο οι διαφορετικές οπτικές πάντα υπήρχαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος στο τέλος είναι μέσα από αντιθέσεις και διαφορετικότητες να συνθέσουμε και να προχωρήσουμε ομόθυμα σε αυτό που μας τάζει η ελληνική κοινωνία» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

«Μπορεί ο Κασσελάκης; Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορούμε όλοι εμείς; Αυτό είναι το επόμενη στοίχημα» σχολίασε.

«Υπάρχουν κάποιες θέσεις που είναι στην αρμοδιότητα του προέδρου. Ο πρόεδρος είναι μεταξύ ίσων και μέσα από συλλογικές διαδικασίες λαμβάνονται αποφάσεις, ωστόσο υπάρχει και ένας διακριτός ρόλος. Του αναγνωρίζεται το δικαίωμα να το κάνει. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πραγματικά πώς θα συμβεί περαιτέρω. Όλοι, και εγώ έχω άγνωστα σημεία σε όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά οφείλω πρώτα να τα αναγνώσω και μετά να εκφράσω την άποψή μου. Ενδεχομένως να αγνοώ και πράγματα, δεν το ξέρω» απάντησε στην ερώτηση σχετικά με τα “πυρά” του Νίκου Φίλη κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να καθορίσει τα πράγματα, είμαι βέβαιη ότι θα έμενε ο ίδιος. Από τη στιγμή που αποχώρησε, είμαι σε θέση να γνωρίζω και τον χαρακτήρα του τόσα χρόνια που είμαι δίπλα του, αυτό που λέει πάντα το εννοεί» ανέφερε σχετικά με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι ο νέος πρόεδρος σε όλη την προεκλογική του περίοδο διατύπωσε πολιτικές θέσεις, όχι τόσο εις βάθος ή με τον τρόπο που πάντα ξέραμε με την μορφή πλατφόρμας ολοκληρωμένης, ωστόσο είχε έναν άμεσο και φρέσκο τρόπο επικοινωνίας με την κοινωνία. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά ατού του προέδρου στη σχέση του με τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα. Διατυπώθηκαν πολιτικές θέσεις που προφανώς δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουν γίνει εις βάθος, οφείλουμε και θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα συγκροτημένα μέσα από τις προτάσεις και τις θέσεις μας» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ