Κουσούλης στον Realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πλέον – Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη

«Ο κ. Φίλης είναι ο πρώτος που ασκεί δημόσια κριτική στον κ. Κασσελάκη. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του κ. Κασσελάκη; Πολιτικά χαρακτηριστικά δεν έχουμε δει. Δεν μας έδωσε στοιχεία της πολιτικής του ταυτότητας. Αυτό που επιχείρησε να κάνει και το έκανε με επιτυχία, είναι να εκμεταλλευτεί το πολιτικό υπόστρωμα δηλαδή την πολιτική συνθήκη που είχε διαμορφωθεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πολιτικό κενό κατά κάποιο τρόπο μέσα στην απογοήτευση που έφερε η εκλογική κατάρρευση και αξιοποίησε τη συνθήκη αποτελεσματικά» δήλωσε ο επικοινωνιολόγος, Λευτέρης Κουσούλης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Αυτό που συνέβη, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν στις κάλπες τις δύο Κυριακές, καταδίκασαν και απέρριψαν τα πρόσωπα που εξέφρασαν τον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ, τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν μια επιλογή ενός νέου προσώπου χωρίς να ενδιαφέρονται για το πολιτικό περιεχόμενο» σχολίασε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πλέον, ούτε μπορεί να αναγεννηθεί ή να ανασυσταθεί. Έχουμε ένα πολιτικό τέλος ενός κόμματος που ήταν ένα πολιτικό φαινόμενο και ταυτόχρονα ένας πολιτικός παροξυσμός. Δεν άντεξε στον χρόνο καθώς οι συνθήκες άλλαξαν και παρέσυραν αυτόν τον χώρο. Η εκλογή του κ. Κασσελάκη κατά πάσα πιθανότητα, θα οδηγήσει σε ένα κόμμα χωρίς αυστηρή ιδεολογική ταυτότητα, χωρίς αυστηρές πολιτικές επιλογές, ένα πλαδαρό κόμμα που θα κινείται από την κεντροαριστερά προς τις παρυφές της κεντροδεξιάς. Θα εργαστεί ως εκλογικός μηχανισμός και θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την πιθανή φθορά και δυσαρέσκεια που πάντα γεννιέται από μια διακυβέρνηση και θα επιδιώξει κατά πάσα πιθανότητα στις ευρωεκλογές το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό θα είναι σημείο καμπής» τόνισε ο κ. Κουσούλης.

«Θα κινείται προς το ΠΑΣΟΚ και θα επιχειρήσει άρρητα βέβαια να αποσπάσει να αποσπάσει ψηφοφόρους από το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Πιθανόν και από τη ΝΔ»  συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ