Το Προξενιό της Ιουλίας: Το νέο συγκλονιστικό τρέιλερ πριν από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Μία από τις πολυαναμενόμενες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης, «Το Προξενιό της Ιουλίας» κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 4/10 στις 22:40.

Το Προξενιό της Ιουλίας: Οι backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Το νέο τρέιλερ «κόβει την ανάσα». Η νέα δραματική σειρά του Alpha που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Πολίτη θα προβάλλεται αμέσως μετά τον Σασμό και φιλοδοξεί να κερδίσει τις καρδιές των τηλεθεατών.

Δείτε το τρέιλερ

Το Προξενιό της Ιουλίας: Ένα ξεχωριστό ταξίδι στην παράδοση μέσα από μια συγκλονιστική ιστορία που θα καθηλώσει

Η υπόθεση της νέας σειράς του Alpha

Κεντρικό στοιχείο της πλοκής είναι ένα προξενιό. Ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννήσει περισσότερα.

H Ιουλία Σκούταρη αγαπά τον Γρηγόρη Ραζίνη. Παρότι οι δύο νέοι είναι πολύ ερωτευμένοι, αυτή η αγάπη είναι καταδικασμένη σε θάνατο εξαιτίας της παλαιάς έχθρας που υπάρχει μεταξύ των οικογενειών τους. Η Ιουλία αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον Γιωργίκη Προβιό, έναν πλούσιο και κατά πολύ μεγαλύτερό της άνδρα που δεν αγαπά. Χωρίς, φυσικά, να γνωρίζει ότι η ζωή της στο αρχοντικό του Προβιού κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Ο Γρηγόρης δεν μπορεί να δεχθεί αυτό το γάμο αλλά αναγκάζεται να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνη.

Το προξενιό της Ιουλίας: «Η Χάδω είναι η κακιά της παρέας» – Η Άννα Μάσχα για τον ρόλο της

Η ιστορία διαδραματίζεται στον κάμπο της Λάρισας στα τέλη του ’50. Δύο δολοφονίες έχουν συγκλονίσει την περιοχή την ώρα που η κατηγορούμενη ετοιμάζεται να εκτελεστεί. Με αναδρομή στο παρελθόν, η ιστορία θα ξετυλιχτεί από την αρχή με έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές.

Ελληνική επαρχία, τέλη του ’50. Καμπάνες, ετοιμασίες, προικιά, λουλούδια, στολισμοί, παραδοσιακή κουλούρα, ντύσιμο νύφης. Γάμος. Αντί για γέλια, δάκρυα. Αντί για χαρές, πρόσωπα παγωμένα, βλέμματα καθηλωτικά. Αντί για τραγούδια, κραυγή.

«Το Προξενιό της Ιουλίας» είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση. Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες του τότε, οι οποίες ήταν δέσμιες της μοίρας τους και δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους. Ο έρωτας πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι ηθικοί νόμοι έχουν τον κυρίαρχο ρόλο.

Το υπέροχο trailer της σειράς μάς δίνει μια πρώτη εικόνα της δυναμικής ανάμεσα στους βασικούς πρωταγωνιστές και συγκινεί με λυρισμό και δύναμη.

Οι ηθοποιοί της σειράς

Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ πρωταγωνιστών: Μελέτης Ηλίας, Ελισάβετ Μουτάφη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Άννα Μάσχα, Δημήτρης Αλεξανδρής, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Ηλίας Βαλάσης.

Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.

Τι συμβολίζει το λογότυπο της σειράς

Από τα ήθη και έθιμα της δεκαετίας του 1950 στη Θεσσαλία είναι εμπνευσμένο και το ξεχωριστό λογότυπο, ώστε να χαρακτηρίζει απόλυτα τη σειρά. Πατώντας στους άξονες της παράδοσης, της προίκας, του γάμου, της αθωότητας, το λογότυπο παριστάνει ένα κεντητό πουλί με μια vintage αισθητική που δημιουργεί μια γλυκιά νοσταλγία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μέρος από πραγματικό εργόχειρο και μάλιστα οικογενειακό κειμήλιο που μετρά μισό αιώνα ζωής.

Για το συγκεκριμένο κέντημα είχε γίνει ειδική παραγγελία, και δεν αποκλείεται να προοριζόταν για προικώο εργόχειρο, στην Ιερά Μονή Σαββαθιανών Ηρακλείου Κρήτης, ένα γυναικείο μοναστήρι που φημίζεται για τα μοναδικά χειροποίητα κεντήματα από κοπανέλι.

Η ιστορία του κρητικού κοπανελιού αρχίζει τον 20ο αιώνα και τα έργα από κοπανέλι, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατασκευής τους με τους λεπτούς χειρισμούς και τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, αποτελούν μοναδικά έργα λαϊκής τέχνης και η φήμη τους είναι γνωστή ανά τον κόσμο.
Το εργόχειρο διατηρήθηκε σχεδόν ατόφιο και οι μικρές παρεμβάσεις έγιναν με ιδιαίτερο σεβασμό ώστε το λογότυπο να εξακολουθεί να αποπνέει την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

«Το προξενιό της Ιουλίας», μία σειρά εποχής που «συνομιλεί» με την ελληνική παράδοση, με φόντο την ελληνική επαρχία στην εκπνοή της δεκαετίας του ‘50, έρχεται στον Alpha.

Το προξενιό της Ιουλίας

Backstage στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της σειράς, λίγες ημέρες πριν από την μεγάλη πρεμιέρα

Τα γυρίσματα για την νέα μεγάλη παραγωγή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τους ηθοποιούς να μοιράζονται καθημερινά, μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media, διάφορα backstage στιγμιότυπα. Οι πρωταγωνιστές της σειράς «Το Προξενιό της Ιουλίας» μας δίνουν μια πρώτη γεύση απ’ όσα θα δούμε στην μεγάλη παραγωγή, η οποία αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Δείτε τα video που δημοσίευσαν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ηθοποιοί Ελισάβετ Μουτάφη, Μελέτης Ηλίας και Πέγκυ Τρικαλιώτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ