Σωκράτης Φάμελλος: Παραμένει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην θέση του παραμένει ο Σωκράτης Φάμελλος, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του για την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Φάμελλος: 147.000 ψήφισαν στις εκλογές – Εντολή της κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δυνατός

Η απόφαση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισφραγίστηκε στην συνάντηση που είχε με τον Σωκράτη Φάμελλο στην Βουλή.

Αναλυτικά ο διάλογος είχαν μπροστά στις κάμερες:

Σωκράτης Φάμελλος: Μεγάλη μου τιμή να σας καλωσορίζω στην έδρα της παραγωγής, θερμά συγχαρητήρια, η κοινωνία μας έχει ανάγκη και πρέπει να ανταποκριθούμε.

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές από τον Ραγκούση για την «εκπαραθύρωση» Θεοχαρόπουλου και Καλπάκη – «Το έμαθαν από τα ΜΜΕ»

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πάρα πολύ Σωκράτη και να συνεχίσεις το έργο σου ως πρόεδρος της ΚΟ να κάνεις την πολύ καλή δουλειά που συνεχίζεις να κάνεις και πάντα για το καλό του τόπου.

Σωκράτης Φάμελλος: Νομίζω ότι γνωρίζετε όλοι και γνωρίζει και πολύ καλά και ο πρόεδρος ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Το είπε εξάλλου το πρώτο βράδυ μόλις έφτασε στα γραφεία μας. Έχουμε πολλή δουλειά. Είναι παρά πολλή υψηλή η ευθύνη. Να ξέρουμε ότι με συλλογικότητα και με ειλικρίνεια και δικαιοσύνη – νομίζω το είπες κι αυτό χθες το βράδυ- θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την χώρα μας και για την κοινωνία μας.

Αποστολάκης: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει θέση αντιπροέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Ακριβώς αυτό. Όπως έχω πει η υποψηφιότητα μου για την προεδρία του κόμματος ήταν κινηματική και έχουμε ευθύνη σε όλον τον κόσμο, στους 150.000 ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν ως παράταξη αλλά και σε όλον τον κόσμο που έχουμε γνωρίσει έχουμε ευθύνη να παράγουμε καλό έργο μέσα στην Βουλή αλλά να είμαστε επίσης και έξω, στην κοινωνία. Και πιστεύω ότι θα κάνουμε μία εξαιρετική ομάδα. Και να συνεχίσεις δυνατά.

Σωκράτης Φάμελλος: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Όλοι μαζί θα το κάνουμε. Θα κάτσουμε να δουλέψουμε. Για δουλειά έχουμε έρθει.

Σωκράτης Φάμελλος Στέφανος Κασσελάκης Σωκράτης Φάμελλος Στέφανος Κασσελάκης

Σωκράτης Φάμελλος Στέφανος Κασσελάκης

Ποια πρόσωπα «ακούγονται» για κομβικούς ρόλους στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Θεοδώρα Τζάκρη επίσης είναι ένα εκ των ονομάτων που ακούγονται για γραμματέας της ΚΟ. Ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης, που ήταν κοντά και στον Τσίπρα, θα έχει ρόλο στο χαρτοφυλάκιο των ενεργειακών. Προφανώς ισχυρός είναι εσωτερικά ο Νίκος Παππάς ενώ για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ ακούγεται επίσης ο Διονύσης Τεμπονέρας, αλλά ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο νέος γραμματέας θα εκλεγεί από το σώμα των συνέδρων ή νωρίτερα από το σώμα της ΚΕ.

Ο Μάρκος Χατζησάββας επίσης είναι στους στενούς συνεργάτες του και βεβαίως ο Ευάγγελος Αποστολάκης αλλά και ο Βασίλης Κόκκαλης.

Όλη μέρα χθες ο Κασσελάκης έκανε ραντεβού και τηλεφωνήματα με άξονα τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και τους νέους ρόλους – για παράδειγμα είδε τον Διονύση Τεμπονέρα, ανάμεσα σε άλλους.

Σημαντικό ρόλο με αυξημένες αρμοδιότητες αναμένεται να έχει και ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Άλλωστε είναι πρόσωπο που στήριξε τον Κασσελάκη από την πρώτη στιγμή. Ρόλο αναμένεται να έχει και η Ρένα Δούρου αλλά και ο Πέτρος Παππάς. Η παρουσία της Αθηνάς Λινού στα επινίκια της Κυριακής φουντώνει τα σενάρια πως κι εκείνη θα αναλάβει κάποιον τομέα ευθύνης.

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του αναμένεται να παραμείνει ο ακτιβιστής Βαγγέλης Σκούφας, αλλά και ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης. Στοίχημα βέβαια για τον νέο πρόεδρο είναι σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» και η επεξεργασία και διατύπωση πολιτικών και θέσεων με αιχμή έναν νέο θεσμικό λόγο απέναντι στην κυβέρνηση. Εδώ πρόθεση είναι όχι απλώς να ασκείται υψηλή πολεμική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά όλη η νέα εικόνα να συνοδεύεται από προτάσεις και πλαίσια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ