Φρέντι Μπελέρης: Τον επισκέφθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία

Τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη επισκέφθηκε η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Νέα δήλωση Μπελέρη μέσα από τη φυλακή

Του Μίλτου Σακελλάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια εξερχόμενη από τη φυλακή δεν έκανε κάποια δήλωση. Στην Αλβανία μεταβαίνει σήμερα για την υπόθεση του Έλληνα ομογενούς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, επισκέπτεται εντός της ημέρας την Αλβανία προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο Χειμάρρας Διονύση-Φρέντι Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες αναμένεται να γίνουν διεργασίες για τις επόμενες ενέργειες που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά.

Ο Φρέντι Μπελέρης σε δήλωσή του ανέφερε πως «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί υπερασπίζομαι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Στις καταγγελίες για τη σύλληψη Μπελέρη απάντησε και ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

«Καταρχήν θέλω να σεβαστώ το γεγονός ότι διεξάγονται την Κυριακή εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μας. Κάναμε μια εξαιρετική δουλειά με την ελληνική κυβέρνηση για να οικοδομήσουμε μια νέα μεγάλη γέφυρα συνεργασίας και να πάμε τις σχέσεις μας σε άλλο επίπεδο. Θέλω να τονίσω ότι οι θεσμοί της δικαιοσύνης μπορεί να έχουν τα ελαττώματά τους, αλλά κανείς, με πρώτο εμένα και είστε μάρτυρες γι` αυτό, δεν αμφισβήτησα ποτέ τις απόψεις τους…

Δεν μου πέρασε από το μυαλό να αμφισβητήσω το έργο και τον ρόλο της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει διαφορετική δικαιοσύνη για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Αλβανίας και τους πολίτες ελληνικής υπηκοότητας, είναι το ίδιο. Προτίμησα να μην μιλήσω μέχρι το τέλος των εκλογών στην Ελλάδα, ελπίζοντας ότι θα γίνει διάλογος», ισχυρίστηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός, λέγοντας μάλιστα ότι «η ελληνική μειονότητα δεν μπορεί να γίνει εκλογικό μπαλάκι».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ