Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 70χρονο για την κακοποίηση του σκύλου του

Ποινική δίωξη για κακοποίηση ζώου συντροφιάς ασκήθηκε στον 70χρονο, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι χτύπησε βάναυσα τον σκύλο του, στην περιοχή των Λουτρών Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 70χρονος που κατηγορείται για κακοποίηση σκύλου – ΒΙΝΤΕΟ με σκληρές εικόνες

Ο ηλικιωμένος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια του 70χρονου καταγράφηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε σε φιλοζωική ομάδα στο Facebook. Ακολούθησε μήνυση σε βάρος του, που οδήγησε στην σύλληψή του, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Λαγκαδάς: Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου – Άνδρας χτυπάει σκύλο με ξύλο – ΒΙΝΤΕΟ με σκληρές εικόνες

Το βίντεο της κακοποίησης – Προσοχή, σκληρές εικόνες

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τον 70χρονο κάτοικο του Λαγκαδά να χτυπά με μανία τον σκύλο του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν κακοποίησε το ζώο, αλλά προσποιούνταν ότι το χτυπά… προκειμένου να το φοβίσει για να μην επιτίθεται στις κότες.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται ο ηλικιωμένος, ο άτυχος σκύλος εξετάστηκε από κτηνίατρο που διαπίστωσε ότι ήταν σε άριστη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, ο 70χρονος ημεδαπός συνελήφθη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ την ίδια στιγμή παραγγέλθηκε εξέταση από κτηνίατρο του Δήμου Λαγκαδά, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση υγείας του ζώου.

Το βίντεο με την κακοποίηση του ζώου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ