Παναθηναϊκός: Εγκρίθηκε από την DGComp το κονδύλι 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό

Ένα ακόμη βήμα και μάλιστα σημαντικό έγινε σήμερα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στη περιοχή του Βοτανικού.

Βοτανικός: «Έπιασαν δουλειά» οι μπουλντόζες για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Τη στιγμή που στην ελληνική κυβέρνηση υπήρχε η βεβαιότητα για την υλοποίηση του πρότζεκτ, στην ΠΑΕ περίμεναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα, την υπογραφή από την Digicom. Και αυτό γιατί είναι μία εκ των επιτροπών που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή ένωση, η οποία δίνει το τελικό «οκ» για να αποδεσμευτούν τα χρήματα και να δοθούν για τον εκάστοτε σκοπό. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή για την χρηματοδότηση της ποδοσφαιρικής αρένας του τριφυλλιού στον Βοτανικό.

Το επόμενο βήμα που αναμένεται άμεσα, είναι να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις και να ξεκινήσει αυτό το σπουδαίο έργο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και την Αθήνα συνολικά. Όταν πέσουν οι υπογραφές τότε θα αναλάβουν δράση οι κατασκευαστικές εταιρίες με την παράδοση του ποδοσφαιρικού γηπέδου να τοποθετείται σε βάθος τριετίας.

Η Ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου2023, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού το “Comfort Letter” που επιτρέπει στον Δήμο Αθηναίων να υπογράψει τη σύμβαση, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του έργου του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Σήμερα επιλύθηκε η τελευταία εκκρεμότητα για την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου της διπλής ανάπλασης και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό. Εύχομαι σε όλους τους κατοίκους των Αθηνών και κυρίως στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, τα επόμενα χρόνια, να απολαμβάνουν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που επιτέλους καταφέραμε να ξεκινήσει η κατασκευή του. Συγχαίρω τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που χειρίστηκαν το θέμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ευχαριστώ την ΕυρωπαϊκήΕπιτροπή για το “Comfort Letter” και προχωράμε για να δώσουμε στην Αθήνα ένα πολύ μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ