Θανάσης Κοντάρης: Ανακάλεσε την παραίτησή του ο γιατρός της Σερίφου

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο αποκαλούμενος και ως «γιατρός της Σερίφου», Θανάσης Κοντάρης.

Η συγκλονιστική ιστορία του γιατρού Θανάση Κοντάρη που άφησε την Σουηδία για την Ελλάδα, αλλά τον… «πρόδωσε» το ΕΣΥ

Ο γενικός οικογενειακός γιατρός και επιμελητής Α’ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, είχε υποβάλλει την παραίτησή του από το ΕΣΥ τον Απρίλιο, ενώ είχε δημοσιεύσει μία επιστολή στα social media, όπου, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι «οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από το ΠΠΙ Σερίφου είναι επισφαλείς για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες» και τόνισε πως «οι κάτοικοι της Σερίφου αλλά και άλλων μικρών νησιών αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας». Η επιστολή είχε γίνει viral στα social media.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», προχθές ο Θανάσης Κοντάρης ανακάλεσε την παραίτησή του από τη θέση του γενικού/οικογενειακού ιατρού επιμελητή Α΄ του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Σερίφου.

Μετά την δημοσίευση του υπομνήματος της αίτησης παραίτησης που είχε στείλει στον Υπουργό Υγείας, ο κ. Κοντάρης έφτασε να δέχεται απειλές για την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να κλείσει το προφίλ του. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο λόγος που αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του.

«Ήταν μία πράξη απόγνωσης»

Όπως δηλώνει σήμερα, ποτέ δεν ήθελε να παραιτηθεί. «Ήταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες», τονίζει ο κ. Κοντάρης. Μετά την ανακοίνωση της αίτησης παραίτησης του, πολλοί τον κομματοποίησαν – «για τους Αριστερούς έγινα παραστάτης, για τους Δεξιούς προπαγάνδα, αλλά δεν ισχύει τίποτα από αυτά», σημειώνει.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχει καταφέρει να δώσει κίνητρα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά (πχ. το να υπάρχει παιδικός σταθμός) σε νέους επιστήμονες να έρθουν σε δυσπρόσιτες περιοχές», συμπληρώνει.

Γιατί ανακάλεσε την παραίτησή του

Τον τελευταίο μήνα, όπως επισημαίνεται, ο γιατρός διαπραγματεύτηκε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου κυρίως με τον Χρήστο Ροϊλό, διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός συνάδελφος του κ. Κοντάρη, οικογενειακός γιατρός.

Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια. «Κρατώ τις δεσμεύσεις του κ. Ροϊλού», λέει ο κ. Κοντάρης. Αναφορικά με την αρχική δημοσιοποίηση της παραίτησής του, τονίζει πως «δεν το μετάνιωσα ποτέ». «Γιατί», όπως αναφέρει, «χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ