Επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή – Τι ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην Ευρωβουλή, μετά την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης για την απαλλαγή της από το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρακολούθησης από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Εύα Καϊλή: Σήμερα θα αφαιρεθεί το «βραχιολάκι» – Η σχέση της με τον Τζιόρτζι και η επιστροφή στην Ευρωβουλή

Σε κοινή δήλωσή τους, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μέρι, ανακοίνωσαν ότι από σήμερα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι ελεύθερη να βγει από το σπίτι της και μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικά με την απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, τονίζουν ότι ο όρος αυτός δεν την στενοχωρεί, καθώς θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο έπειτα από την δικαστική αθώωσή της.

Εύα Καϊλή: Αυτοί είναι οι περιοριστικοί όροι

«Από σήμερα, με εντολή του ανακριτή δικαστή Μισέλ Κλεζ και τη σύμφωνη γνώμη του ομοσπονδιακού δικαστή Ραφαέλ Μαλαγνίνι, η κ. Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να βγει από την οικία της και να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο, που επιβλήθηκε, δεν την στενοχωρεί, αφού η κ. Καϊλή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο μετά τη δικαστική δικαίωσή της. Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την αθωότητα της Καϊλή πληθαίνουν καθημερινά», αναφέρεται συγκεκριμένα στην κοινή δήλωση των συνηγόρων της Εύας Καϊλή.

Qatar Gate: Χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι αλλά υπό επιτήρηση η Εύα Καϊλή

Δημητρακόπουλος: Σήμερα επιστρέφει στην καθημερινότητά της – Την Δευτέρα η αίτηση για επιστροφή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Μετά από έξι μήνες σήμερα η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη και μπορεί να βγει από το σπίτι της» είπε σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος με αφορμή την επίσημη παράδοση του εξοπλισμού ηλεκτρονικής επιτήρησης, που έφερε μετά την αποφυλάκισή της η κατηγορουμένη για την υπόθεση Qatar Gate.

Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή την Δευτέρα θα υποβάλει στα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αίτηση ώστε να της επιτραπεί να επιστρέψει στα καθήκοντα της και να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του. Όπως ανέφερε ο Έλληνας συνήγορος της κ. Καϊλή, θεωρούν ότι σε μία εβδομάδα από την υποβολή της αίτησης, η ευρωβουλευτής θα επιστρέψει στην Ευρωβουλή.

«Σήμερα η κ. Καϊλή επιστρέφει στην καθημερινότητά της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρακόπουλος λέγοντας πως η εντολέας του πλέον μπορεί να πάει βόλτα με την κόρη της ή να πάει στο σούπερ μάρκετ.

Αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανέλαβε πως η εντολέας του δηλώνει αθώα, ενώ ανέφερε πως στην φαρέτρα τους έχουν προστεθεί στοιχεία που αποδεικνύουν πως η ευρωβουλευτής δεν εμπλέκεται σε όσα καταλογίζονται στην δικογραφία των βελγικών αρχών.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για την υπόθεση διαφοράς στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και παρέμεινε στην φυλακή ως τις 14 Απριλίου 2023, οπότε αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Με απόφαση της, η Εισαγγελία των Βρυξελλών έκρινε πως στην ευρωβουλευτή πρέπει να επιβληθούν περιοριστικοί όροι μεταξύ των οποίων η απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο χωρίς άδεια από τις δικαστικές αρχές και η παραμονή της στην δηλωθείσα οικία κατοικίας της στις Βρυξέλλες. Παράλληλα της απαγορεύεται να έρθει σε κάθε μορφής επαφή με όλα τα άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση που βρίσκεται υπό έρευνα. Οι όροι αυτοί τέθηκαν σε ισχύ από χθες (25/5) και θα λήξουν στις 25 Αυγούστου 2023, εκτός εάν αποφασιστεί η παράταση ή η τροποποίησή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ