Qatar Gate: Χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι αλλά υπό επιτήρηση η Εύα Καϊλή

Χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι αλλά υπό επιτήρηση βρίσκεται πλέον η Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορείται για την υπόθεση Qatar Gate.

Politico: Η Εύα Καϊλή θέλει να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο – Οι επόμενες κινήσεις

Ο Βέλγος ανακριτής κατά της διαφθοράς που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση Qatar Gate ήρε την Πέμπτη (25/5) την παρακολούθηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι που είχε επιβληθεί στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Τον Δεκέμβριο η Εύα Καϊλή είχε συλληφθεί στις Βρυξέλλες και αποφυλακίστηκε στις 14 Απριλίου 2023, αλλά τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Αυτό το μέτρο δεν είναι πλέον απαραίτητο για την υπόλοιπη έρευνα και είναι πλέον ελεύθερη υπό δικαστική επιτήρηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Eric Van Duyse.

Qatar Gate: Η Εύα Καϊλή θα ζητήσει να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι – «Θέλει να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο»

Σε δηλώσεις που είχε κάνει η ευρωβουλευτής μετά την αποφυλάκισή της και φτάνοντας στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, είχε επισημάνει ότι χαίρεται πολύ που θα δει την κόρη της κι ότι «συνεχίζεται ο αγώνας με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους» της.

Οι συνήγοροί της είχαν δηλώσει στο POLITICO, στις αρχές Μαΐου ότι η Εύα Καϊλή θα επιχειρήσει σύντομα να άρει τον κατ’ οίκον περιορισμό της, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, ως ευρωβουλευτής.

Δημητρακόπουλος για Εύα Καϊλή: Ουδέποτε προέκυψε λήψη «μίζας» από αποζημιώσεις συνεργατών της

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι χωρίς βραχιολάκι. Ο Ιταλός ευρωβουλευτής και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους από τον ανακριτή της έρευνας, Μισέλ Κλεζ, όπως ανακοινώθηκε στις 9 Μαΐου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ