Βίτσας για ήττα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: Δεν μετρήσαμε την επίδραση του εγκλεισμού λόγω κορονοϊού στην κοινωνία

Ένας από τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορεί να είναι και το ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν μέτρησαν την επίδραση που είχε το lockdown, λόγω της πανδημίας, στην κοινωνία, όπως εκτίμησε σήμερα ο Δημήτρης Βίτσας.

Κώστας Μπάρκας: Λάθος η δήλωση Ξυδάκη, δεν φταίει η κοινωνία για το αποτέλεσμα

«Καταρχήν υπάρχει η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα. Θα έλεγε κανένας ότι, αφού έγινε μία συζήτηση στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, από την μία μεριά έχει την ουσία της αυτοκριτικής, βεβαίως αν το ψάξεις θα βγάλεις και άλλα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα δεν μετρήσαμε την επίδραση του εγκλεισμού στην ψυχολογία της κοινωνίας και στην πολιτική κατάσταση της κοινωνίας. Λέω εγώ ένα παράδειγμα τώρα» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής την περασμένη Κυριακή.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους του Action24 πώς μπορεί να έπαιξε ρόλο ο εγκλεισμός σε αυτή την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας εξήγησε ότι «μπορεί να έπαιξε με έναν απλοϊκό τρόπο: Ότι όλος ο πληθυσμός βίωσε μία άλλη λογική, οπότε η λέξη σταθερότητα, η λέξη σταθερή κυβέρνηση -στην οποία επένδυσε η Νέα Δημοκρατία- περνούσε πολύ πιο εύκολα».

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο Δημήτρης Βίτσας είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι «σαφέστατα ο Αλέξης Τσίπρας έχει ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ