Κώστας Μπάρκας: Λάθος η δήλωση Ξυδάκη, δεν φταίει η κοινωνία για το αποτέλεσμα

Δεν φταίει η κοινωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε ο Κώστας Μπάρκας σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το μήνυμα, έκανε την αυτοκριτική του και στις δεύτερες κάλπες θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, συζητώντας για το πρόγραμμά του.

Άννα Βαγενά: «Καρφιά» για τη στάση των συνυποψηφίων της από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα

Οι αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου βρίσκονται στο επίκεντρο του εσωτερικού διαλόγου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μία ήττα, έχουμε καταλάβει τα λάθη μας, κάναμε την αυτοκριτική μας και ξεκινάμε όλοι να πάμε πόρτα-πόρτα για να διεκδικήσουμε την ψήφο του λαού. Πλέον θα πούμε το πρόγραμμά μας. Πριν δεν κουβεντιάσαμε προγραμματικά», είπε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. «Στην πρώτη κάλπη δεν κάναμε προγραμματική συζήτηση, τώρα θα την κάνουμε», επανέλαβε και πρόσθεσε ότι στις πρώτες κάλπες «κάναμε μια συνολικά τοξική συζήτηση».

ΣΥΡΙΖΑ: Τα στοιχήματα του Αλέξη Τσίπρα έως τις 25 Ιουνίου – Τα μηνύματα και το παρασκήνιο από την Κεντρική Επιτροπή

Επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να δώσει το πρόγραμμά του να κοστολογηθεί, ενώ τόνισε ότι «δεν κάναμε κανένα κάλεσμα στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη».

Ερωτηθείς εάν ήταν ορθή η δήλωση του Νίκου Ξυδάκη για το «σύνδρομο της Στοκχόλμης», είπε πως «όχι» και διευκρίνισε ότι «δεν φταίει η κοινωνία για το αποτέλεσμα. Η κοινωνία ψήφισε και έδωσε ένα μήνυμα. Πήραμε το μήνυμα αυτό, συνεδρίασαν τα συλλογικά μας όργανα, κάναμε την αυτοκριτική μας».

Καρατζαφέρης: Η πρόβλεψη για τα ποσοστά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Σε άλλο ερώτημα, εάν έγιναν επικοινωνιακά λάθη ο Κώστας Μπάρκας απάντησε πως «φαντάζομαι ότι έγιναν, δεν είμαι επικοινωνιολόγος». Αναφερόμενος στην εκπρόσωπο του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου εξέφρασε την άποψή του ότι «ήταν μια πολύ καλή παρουσία». «Δεν φταίει η κ. Τσαπανίδου για το αποτέλεσμα, φταίμε όλοι μαζί» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «εμείς πολιτική με χάσταγκ δεν κάνουμε».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ