Ξυδάκης: Ίσως ένα μέρος του πληθυσμού που ψήφισε ΝΔ έχει «σύνδρομο της Στοκχόλμης» – Η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος αναλύοντας τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και σχολιάζοντας το ότι οι νέοι 17-24 ετών ψήφισαν ΝΔ, είπε μεταξύ άλλων ότι ίσως υπάρχει «κι ένα σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Τζάκρη: Εσφαλμένη η επικοινωνιακή καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Kontra Channel είπε ότι οι νέοι που ψήφισαν ΝΔ «είτε δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι, είτε δεν έχουν καταλάβει οι γονείς τους».

Ο κ. Ξυδάκης είπε ότι «ίσως ένα μέρος του πληθυσμού μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο «είμαστε θυρωροί της νύχτας», ένα «σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Βίτσας: Έχει και ο Τσίπρας ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα – Τι είπε για τις δηλώσεις Παπαδημούλη

Συμπλήρωσε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πορεύθηκε θεωρώντας δεδομένη την προίκα του 31%, δεν κατάφερε να γοητεύσει τους νέους, ενώ έχασε και τα λαϊκά στρώματα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του Kontra Channel από το 9.10′:

Η απάντηση της ΝΔ

Στις δηλώσεις Ξυδάκη απάντησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του, «μέχρι την 21η Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι νέοι θα έριχναν τον Μητσοτάκη. Τώρα που και οι νέοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, κατά τον κύριο Ξυδάκη είτε πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, είτε δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν.

Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του. Και, όσο συνεχίζουν να προσβάλλουν τους πολίτες, τόσο το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο.

Τους αφήνουμε στη μιζέρια και στο μίσος τους προς ό, τι δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες τους. Συνεχίζουμε ενωμένοι, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, δίπλα σε κάθε πολίτη, για να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αξίζει σε όλους».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ