Μιλένα Αποστολάκη: Η αναδίπλωση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και το σχόλιο Ανδρουλάκη

Σε λιγότερο από 24 ώρες η Μιλένα Αποστολάκη απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, μετά τις δηλώσεις της στο Mega που “άναψαν φωτιές” στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

«Κανένα ενδεχόμενο δεν υπάρχει να συγκυβερνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν απόλυτος χθες ο πρόεδρος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Είναι σαφές ότι ακόμα κι αν λείπουν μία ή δύο έδρες, το ΠΑΣΟΚ θα είναι η αξιόπιστη προγραμματική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα, χωρίς ίχνος δημαγωγικού λαϊκισμού», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 η Μιλένα Αποστολάκη.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα στη χώρα. Δεν υπήρξε αντιπολίτευση. Εμείς το λέγαμε ότι επί 4 χρόνια και ενώ είχαμε μια κυβέρνηση με πολύ σοβαρά προβλήματα… Φιλοδοξούμε να δώσουμε διέξοδο σε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, όπως φαίνεται, που δεν έχει έκφραση, δεν έχει πολιτική στέγη. Το ΠΑΣΟΚ έχει ως στόχο να επιστρέψει ως μια αξιόπιστη πλειοψηφική δύναμη που θα δώσει λύση στα προβλήματα της χώρας. 20 μονάδες διαφορά είχαμε μόνο σε 2 περιπτώσεις. Το 1946 και το 1974. Είχε προηγηθεί εμφύλιος και η Χούντα» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις της Πέμπτης και η άμεση απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη

Η Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ με κύρια προϋπόθεση την εξεύρεση προσώπου κοινής αποδοχής για την πρωθυπουργία, σε περίπτωση που η ΝΔ δεν πάρει την αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Εμείς κάναμε μία επιτυχημένη προσπάθεια γιατί υπάρχει κοινωνική αναγκαιότητα. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν δικομματισμό λειτουργικό. Εάν η ΝΔ, παρά τις διθυραμβικές και αλαζονικές συμπεριφορές με τα σχόλια των 180 εδρών. Όταν αναγκάζεσαι να ξορκίσεις κάτι, σημαίνει πως υπάρχει. Άρα αυτό υπάρχει στη ΝΔ και θα φτάσει ένα βήμα παραπάνω. Το ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξεί να αποδείξει στον κόσμο πως ό,τι λέει το εννοεί, εάν ο κ. Μητσοτάκης ζητήσει συγκυβέρνηση, τότε το ΠΑΣΟΚ βεβαίως θα δεχτεί αλλά με ένα προγραμματικό πλαίσιο, τρία αδιαπραγμάτευτα και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής» ανέφερε.

 

Άμεση η απάντηση του  Νίκου Ανδρουλάκη “αδειάζοντας” ουσιαστικά την Μιλένα Αποστολάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου είπε χαρακτηριστικά πως το μόνο που νοιάζει το ΠΑΣΟΚ είναι να αυξήσει τη δύναμή του στις επόμενες εκλογές.

Μιλώντας για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως «εκτός από τον φόβο των πολιτών μετά το αφήγημα Μητσοτάκη για συνεργασία με το Μέρα25, οι δημοσκοπήσεις για εβδομάδες έδιναν μονοψήφια νούμερο στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί πίστεψαν ότι δεν έχουν λόγο να ψηφίσουν ένα μη ανταγωνιστικό κόμμα». «Εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί έπειτα από 10 χρόνια καταφέραμε να έχουμε διψήφιο ποσοστό και να αυξήσουμε τη δύναμή μας κατά 220.000 ψήφους, σε αντίθεση με τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για ενίσχυσή μας κατά 2%, δήλωσε που μειώνει την πραγματική αύξηση της δύναμης της παράταξής μας» επεσήμανε.

Ο ίδιος σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ απέκλεισε το ενδεχόμενο, ακόμη κι αν έχει 148-149 έδρες, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ. Ο λαός τίμησε τον κ. Μητσοτάκη και παρά τα σκάνδαλα, τα δημοσιονομικά εγκλήματα, τα 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις και την περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχών αντί να κατακρημνιστεί αύξησε τα ποσοστά του. Εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ να έρθουν στο πρόγραμμα μας».

 

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά την κα Μπατζελή και η εκλεγμένη βουλευτής κα Μιλένα Αποστολάκη παραδέχθηκε πως το ΠΑΣΟΚ «βεβαίως» θα μπορούσε να κυβερνήσει με τη ΝΔ. Τα αλλεπάλληλα μηνύματα των στελεχών του επιβεβαιώνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αντιπολίτευση σε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ αλλά αναβίωση της συγκυβέρνησής τους» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ