Εκλογές 2023 – Τζήμερος: Η “Εθνική Δημιουργία” θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ

«Ανεξάρτητα από την απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη, η “Εθνική Δημιουργία” θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο, κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ. Κόμμα που αυτοχαρακτηρίζεται δικτατορικό δεν μπορεί να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες” σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Θάνος Τζήμερος. 

Τζήμερος στον Realfm 97,8: Γιατί το ΚΚΕ να συμμετέχει στο δημοκρατικό τόξο;

Σε δεύτερη ανάρτηση ο κ. Τζήμερος υπογραμμίζει «ο στόχος μας είναι ο νόμος να εφαρμόζεται χωρίς να περνάει από κομματικά “φίλτρα”. Θα αγωνιστώ ώστε το ΚΚΕ να αποβληθεί διά παντός από τον πολιτικό στίβο».

Πώς τα «έσπασαν» οι Τζήμερος και Κρανιδιώτης με τον Μπογδάνο – Όλο το παρασκήνιο

Στις αρχές Απριλίου ο κ. Τζήμερος είχε σχολιάσει στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 την τροπολογία “μπλόκο” για το κόμμα Κασιδιάρη.

«Ο νόμος λέει ότι για να αποκλειστεί κάποιος από τις εκλογές πρέπει να υπάρχει αμετάκλητη απόφαση, μετά την προσφυγή στον Άρειο Πάγο. Κάθε μεθόδευση είναι αντισυνταγματική. Πρωτοφανής η νομική επινόηση του εικονικού και του πραγματικού αρχηγού ενός κόμματος. Έχουμε τοποθετηθεί, αλλά πρέπει να νομοθετηθεί, κατά της συμμετοχής κομμάτων που απεργάζονται την επιβολή ολοκληρωτικού συστήματος στην χώρα. Αυτό περιλαμβάνει σαφέστατα το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ το λέει φόρα παρτίδα, η ΧΑ το έλεγε συγκαλυμμένα, ο Κασιδιάρης δεν το λέει καθόλου, φροντίζει να το κρύβει» τόνισε τότε.

«Το ΚΚΕ στο πρόγραμμά του λέει ότι έχω σκοπό να καταργήσω την Δημοκρατία και θα επιβάλλουν στην χώρα δικτατορία του προλεταριάτου, θα καταργήσουν την δικαιοσύνη, θα την αντικαταστήσουν με επαναστατικές επιτροπές, τον στρατό με επαναστατικές ομάδες. Γιατί αυτό το πράγμα (σ.σ. το ΚΚΕ) να συμμετέχει στο δημοκρατικό τόξο; Από πού και έως πού ένα κόμμα που απεργάζεται την δικτατορία, θα πρέπει να ονομάζεται δημοκρατικό; Δεν το καταλαβαίνω» επεσήμανε ο κ. Τζήμερος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ