Τζήμερος στον Realfm 97,8: Γιατί το ΚΚΕ να συμμετέχει στο δημοκρατικό τόξο;

Στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο πρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας», Θάνος Τζήμερος.

«Όλα όσα προτείνει το κόμμα μας είναι συγκεκριμένα» είπε αρχικά.

«Η έννοια του αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη αλλά δεν έχω καμία επίπτωση, ή παραιτούμαι και ξαναβάζω υποψήφιος σε 10 ημέρες, δεν νομίζω ότι συμβάλλει στην σοβαρότητα της πολιτικής ζωής. Λέμε επίσης για το οικονομικό μας πρόγραμμα. Προτείνουμε οι δεκάδες χιλιάδες σελίδες φορολογικής νομοθεσίας να αντικατασταθούν από 3 αράδες. Flat tax, γραμμικός φόρος που εφαρμόζει η Ιταλία τώρα» περιέγραψε ο κ. Τζήμερος.

Αναφορικά με τον φράχτη τόνισε «από το 2012 έλεγα ότι το αντίθετο από το ξέφραγο αμπέλι, είναι το φραγμένο. Ελάχιστοι είναι πρόσφυγες από αυτούς, οι υπόλοιποι δεν είναι. Όταν υπάρχει αυτή η εισβολή πρέπει να τους αντιμετωπίζεις με κάθε τρόπο. Όμως η εισβολή δεν ανακόπτεται ούτε στον φράχτη, ούτε στο Αιγαίο. Ανακόπτεται στο τηλέφωνο, όταν ο Αχμέτ πάρει τον ξάδελφο και του πει “αλλιώς μας τα είπαν οι διακινητές και αλλιώς τα βρήκαμε εδώ. Με συνέλαβαν είμαι υπό κράτηση, σε κλειστές δομές”».

«Δεν βγαίνουν τα κουκιά με την απλή αναλογική. Με την ενισχυμένη αναλογική, ενδεχομένως η ΝΔ, ίσως με την πλάτη του ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω τι θα προκύψει μετά, βλέπετε ότι τα κόμματα φροντίζουν να κόβουν τις γέφυρες πριν από τις εκλογές. Εμείς λέμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεργαστούμε με τη ΝΔ υπό την έννοια της μοιρασιάς καρεκλών, να πάρουμε δηλαδή κάποια υπουργεία και να λέμε ναι σε όλα. Έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε αυτά που συμφωνούμε» σχολίασε για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Θα δώσουμε ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς να ζητήσουμε κανένα αντάλλαγμα, χωρίς να μπούμε στην κυβέρνηση» επεσήμανε ο κ. Τζήμερος.

Ερωτηθείς για το κόμμα Κασιδιάρη και τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο απάντησε ότι «Ο νόμος λέει ότι για να αποκλειστεί κάποιος από τις εκλογές πρέπει να υπάρχει αμετάκλητη απόφαση, μετά την προσφυγή στον Άρειο Πάγο. Κάθε μεθόδευση είναι αντισυνταγματική. Πρωτοφανής η νομική επινόηση του εικονικού και του πραγματικού αρχηγού ενός κόμματος. Έχουμε τοποθετηθεί, αλλά πρέπει να νομοθετηθεί, κατά της συμμετοχής κομμάτων που απεργάζονται την επιβολή ολοκληρωτικού συστήματος στην χώρα. Αυτό περιλαμβάνει σαφέστατα το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ το λέει φόρα παρτίδα, η ΧΑ το έλεγε συγκαλυμμένα, ο Κασιδιάρης δεν το λέει καθόλου, φροντίζει να το κρύβει».

«Το ΚΚΕ στο πρόγραμμά του λέει ότι έχω σκοπό να καταργήσω την Δημοκρατία και θα επιβάλλουν στην χώρα δικτατορία του προλεταριάτου, θα καταργήσουν την δικαιοσύνη, θα την αντικαταστήσουν με επαναστατικές επιτροπές, τον στρατό με επαναστατικές ομάδες. Γιατί αυτό το πράγμα (σ.σ. το ΚΚΕ) να συμμετέχει στο δημοκρατικό τόξο; Από πού και έως πού ένα κόμμα που απεργάζεται την δικτατορία, θα πρέπει να ονομάζεται δημοκρατικό; Δεν το καταλαβαίνω» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ