Με δύο «πρόσωπα» ο καιρός μέχρι το Πάσχα – Ποιοι θα ψήσουν αρνί με βροχές

Γενικά άστατος θα είναι ο καιρός το φετινό Πάσχα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση στην χώρα μας από την Μεγάλη Τετάρτη, ωστόσο από την Κυριακή το μεσημέρι αναμένεται νέα κακοκαιρία από τα δυτικά.

Πάσχα: Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας – Ποιοι εξαιρούνται

Αναλυτικά: 

Με ισχυρούς βοριάδες θα κυλήσει η Μεγάλη Τρίτη ενώ προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως σε Εύβοια και Κρήτη. Το μεσημέρι σε περιοχές της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Δώρο Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του – Ποιοι και γιατί θα το λάβουν αυξημένο

Μεγάλη Τετάρτη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Την Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με αρκετή ηλιοφάνεια και στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς ενώ λίγες βροχές αναμένονται σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη το μεσημέρι, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

Μεγάλη Πέμπτη: Η μέρα με τον πιο ηλιόλουστο καιρό

Η Μεγάλη Πέμπτη θα είναι η ημέρα με τον πιο ηλιόλουστο καιρό,  ελάχιστα τα σύννεφα και η θερμοκρασία να φτάνει στην Αττική και τους 22 βαθμούς, στα ηπειρωτικά να τους ξεπερνά.

Πάσχα 2023: Το ωράριο των καταστημάτων έως το Μεγάλο Σάββατο

Μεγάλη Παρασκευή: Πρόσκαιρες βροχές

Την Μεγάλη Παρασκευή μια ατμοσφαιρική διαταραχή θα δώσει στα δυτικά και τα βόρεια (και το απόγευμα στη Θεσσαλία) πρόσκαιρες βροχές και λίγες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όμως στην υπόλοιπη χώρα κάποιες αραιές νεφώσεις δεν θα προβληματίσουν την έξοδο των εκδρομέων. Το θερμόμετρο θα συνεχίσει να δείχνει πάνω από 20 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιάδες και μόνο στο βόρειο Αιγαίο τοπικά στα 7 μποφόρ. Χωρίς προβλήματα και οι θαλάσσιες μετακινήσεις.

Μεγάλο Σάββατο: Ανοιξιάτικος καιρός

Το Μεγάλο Σάββατο, αν και θα βρέξει για λίγο στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και την Ήπειρο, η αίσθηση θα είναι ενός ανοιξιάτικου καιρού, παραμονής της μεγάλης εορτής του Πάσχα.

Έρχεται κακοκαιρία από την Κυριακή του Πάσχα

Το επόμενο καιρικό σύστημα έρχεται την Κυριακή του Πάσχα από την Ιταλία και προφανώς από τα δυτικά. Σε Κέρκυρα, Ήπειρο, δυτική Στερεά θα φτάσει κάπου τις μεσημβρινές ώρες με βροχές και τοπικές μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με αρκετό ήλιο, λίγα σύννεφα και θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 20 βαθμούς.

Δευτέρα του Πάσχα: Αισθητή σε όλη την χώρα η αλλαγή του καιρού

Με τα τελευταία στοιχεία, την Δευτέρα του Πάσχα η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή με αρκετές βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Δεν επηρεάζεται το Αιγαίο.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού για το Πάσχα από τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ