Εκλογές 2023: Τα αστεία, τα ευτράπελα και τα viral της κάλπης

Από το πρωί οι πολίτες συρρέουν στις κάλπες και όπως ήταν φυσικό δεν έλειψαν οι αστείες στιγμές, τα απρόοπτα και αρκετά ευτράπελα περιστατικά. Από ψηφοφόρους που πήγαν να ψηφίσουν με τα αγαπημένα κατοικίδια τους μέχρι ζευγάρια που αποφάσισαν να ρίξουν την ψήφο τους αμέσως μετά το γαμήλιο γλέντι τους, είναι μόνο μερικά από τα απολαυστικά στιγμιότυπα που καταγράφηκαν.

Εκλογές 2023 – Θεσσαλονίκη: Ανάρπαστες οι… κομματικές τούρτες – Ποιες έγιναν sold out

Χανιά: Ζευγάρι πήγε να ψηφίσει μετά τον γάμο

Αξέχαστος θα μείνει ο γάμος σε ένα ζευγάρι από τα Χανιά, αφού μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου, πήγαν να ψηφίσουν για τις εκλογές.

Θεσσαλονίκη: Σε εκλογικό «τέμπο» και οι τουρίστες – Η αντίδρασή τους για τις κάλπες στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το “zarpanews” ο Μπάμπης και η Άννα παντρεύτηκαν το πρωί της Κυριακής 21ης Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας και αμέσως μετά το μυστήριο έσπευσαν στο εκλογικό κέντρο της Νέας Κυδωνίας, προκειμένου να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Εκλογές 2023: Στο 31,52% η συμμετοχή στο 77% των εκλογικών τμημάτων

«Να σου πω αγάπη μου, αφού παντρευτήκαμε δεν πάμε να ψηφίσουμε τώρα;» λέει η νύφη στο γαμπρό βγαίνοντας από την εκκλησία. Μ’ εκείνον να της απαντά: «Και δεν πάμε».

Το ζευγάρι καθ’ όλη την διάρκεια έδειχνε να απολαμβάνει ιδιαίτερα τα όσα συνέβαιναν.

Πάτρα: 92χρονη πήγε να ψηφίσει με το…αμάξι της

Οι ηλικιωμένοι έχουν κλέψει τις εντυπώσεις στις εκλογές. Ανάμεσα τους και μία ηλικιωμένη από την Πάτρα.

Σύμφωνα με το “flamis.gr” η κυρία Βαρβάρα Μιχαλοπούλου, είναι 92 ετών και ψήφισε στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών. Η 92χρονη περπατούσε σκυμμένη και με μπαστούνι, όμως όπως είπε δεν θα μπορούσε να μην ψηφίσει. Μάλιστα αφού η ηλικιωμένη κυρία άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μιχάλης Βασιλάκης, την βοήθησε προκειμένου να κατέβει τα σκαλιά.

Όμως η κυρία Μιχαλοπούλου, εντυπωσίασε όλους τους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντάς τους, ότι οδηγεί. Έτσι όταν τελείωσαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων η ίδια μπήκε στο όχημά της και κατευθύνθηκε προς το σπίτι της.

Θεσσαλονίκη: Ανάρπαστες οι… κομματικές τούρτες – Ποιες έγιναν sold out

Τον ιδανικό τρόπο για να… γλυκάνει τους ψηφοφόρους μετά τις κάλπες βρήκε γνωστό ζαχαροπλαστείο στην Θεσσαλονίκη, φτιάχνοντας 300 τούρτες με τα λογότυπα όλων των κομμάτων, την ημέρα των εκλογών.

Τούρτες με γεύση…  Νέα Δημοκρατία,  ΣΥΡΙΖΑ,  ΠΑΣΟΚ ,  ΚΚΕ, ΜέΡα25, Ελληνική Λύση αλλά και μικρά γλυκίσματα έγιναν ανάρπαστα, καθώς υπήρχαν ήδη αρκετές παραγγελίες, ενώ πολλοί τις προμηθεύτηκαν απευθείας από το ζαχαροπλαστείο, ώστε να περάσουν και το υπόλοιπο της Κυριακής σε άκρως “εκλογική” -και σίγουρα γλυκιά- διάθεση.

Εκλογές 2023: Ανάρπαστες οι κομματικές τούρτες στην Θεσσαλονίκη

Αν και τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών θα ανακοινωθούν έπειτα από ώρες, τουλάχιστον όσον αφορά στα γλυκά, η Θεσσαλονίκη «ψήφισε», σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thesstoday.gr, ΚΚΕ και Νέα Δημοκρατία, καθώς αυτές ήταν οι τούρτες που έγιναν sold out.

Σκύλος έγινε σταρ σε εκλογικό κέντρο της Κρήτης

Μπορεί οι εκλογές να έχουν συγκεντρώσει όλη την προσοχή, όμως τα βλέμματα μαγνήτισε ένας σκύλος στην Κρήτη, κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Πηγή: cretalive news

Σύμφωνα με το “cretalive”, το ζωάκι ονομάζεται “Κούκη” και συγκέντρωσε τα φωτογραφικά φλας και την προσοχή των πολιτών, που είχαν πάει να ψηφίσουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο “Κούκη” είναι σκύλος αλλοδαπού που διαμένει και δραστηριοποιείται στην περιοχή και τον οποίο γνωρίζουν και αγαπούν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι των Αρχανών. Μάλιστα ο γλυκύτατος σκύλος ακούει και στο όνομα “Κούκικος”

Πηγή: cretalive news

 

Ναύπλιο: Πήγε να ψηφίσει με… άλογο και γαϊδούρι

Ο Αριστείδης Τσιρίκος προσήλθε στο εκλογικό τμήμα του Ειδικού Γυμνασίου Αργολίδας στο Ναύπλιο, έφιππος και με την συνοδεία ενός μικρού γαϊδουριού προκειμένου να ψηφίσει για τις εκλογές.

Ο 50χρονος αγρότης, σύμφωνα με τις “argolikeseidiseis”, επέλεξε να εμφανιστεί έφιππος για να ασκήσει τα εκλογικά του δικαιώματα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί κατά κάποιον τρόπο, για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Τον κ. Τσιρίκο συνόδευαν με άλογα ακόμη δύο Γερμανίδες φίλες του που βρίσκονται στην Ελλάδα για διακοπές και ήθελαν να του συμπαρασταθούν σε αυτή την ιδιότυπη διαμαρτυρία.

Το διαφορετικό exit poll σε φούρνο στην Κοζάνη – «Ό, τι έβγαλι του κτι»

Το δικό του… exit poll και τη δική του… άτυπη κάλπη έχει στήσει ιδιοκτήτης φούρνου στην Κοζάνη.

Το άτυπο exit poll βαφτίστηκε «Ό,τι έβγαλι του κτί», μιας και στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κουτί όπου όσοι επιθυμούν, δηλώνουν ανώνυμα τι ψήφισαν στις εκλογές.

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν γι’ αυτή τη διαδικασία και έρχονται στον φούρνο του κ. Σιδέρη όχι μόνο για ψωμί, αλλά και για να συμμετάσχουν στο «γκάλοπ» που γίνεται εδώ και 20 χρόνια.

Όπως είπε στην ΕΡΤ1 ο κ. Σιδέρης τα αποτελέσματα είναι πολύ κοντά στα πραγματικά, με αποκλίσεις 1% με 2%.

Στη διαδικασία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, έχουν ψηφίσει 320 άτομα από πόλεις και χωριά της Κοζάνης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Ψήφισε με τον σκύλο του στην αγκαλιά

Ψηφοφόρος έριξε την ψήφο του στην κάλπη με το σκυλάκι του στην αγκαλιά. Με τις φωτογραφίες από την εκλογική διαδικασία να έχουν γίνει viral.

Μάλιστα ο τετράποδος ψηφοφόρος περίμενε υπομονετικά έξω από το παραβάν τον ιδιοκτήτη του για να πάνε στην κάλπη. Ο άνδρας όταν έφτασε στην κάλπη σήκωσε το σκυλάκι στην αγκαλιά του και έριξαν μαζί στην κάλπη το ψηφοδέλτιο.

εκλογές σκυλάκι εκλογές σκυλάκι εκλογές σκυλάκι εκλογές σκυλάκι εκλογές σκυλάκι

Δείτε βίντεο:

Ψήφος… μετά μουσικής και κλαρίνου στην Λάρισα

Ψήφος… μετά μουσικής στην Λάρισα. Δεν πίστευαν στα μάτια τους ή καλύτερα στα… αυτιά τους οι ψηφοφόροι που έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους σε σχολεία της πόλης.

Γνωστοί οργανοπαίχτες και με τους ήχους του κλαρίνου συνόδευαν τους ψηφοφόρους σύμφωνα με την ιστοσελίδα, larissanet.gr. Άλλωστε το τραγούδι και η μουσική συνοδεύουν όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Ακούστε το δημοτικό τραγούδι στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ:

Λάρισα: Πήγε να ψηφίσει και κλείστηκε στο ασανσέρ

Απρόοπτο για έναν ηλικιωμένο που πήγε να ψηφίσει σε κεντρικό σχολικό συγκρότημα, όπου βρίσκονται εκλογικά τμήματα στην Λάρισα.

Ο ηλικιωμένος άνδρας επέλεξε το ασανσέρ για ανέβει σε όροφο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας. Για κακή του τύχη, όμως, προέκυψε βλάβη στο ασανσέρ με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό.

Στο σημείο, όπως αναφέρει το larissanet.gr, κλήθηκε η Πυροσβεστική, με τους πυροσβέστες να τον απεγκλωβίζουν.

Λάρισα εκλογές

Σέρρες: Ζευγάρι πήγε να ψηφίσει μετά το γλέντι του γάμου 

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι από τις Σέρρες πήγε να ψηφίσει μετά το γλέντι του γάμου.

Οι νεόνυμφοι σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την γαμήλια διαδικασία, με έναν τρόπο που θα τους μείνει σίγουρα αξέχαστος. Μετά την ολοκλήρωση και του γλεντιού η νύφη και ο γαμπρός, φορώντας ακόμα το νυφικό και το γαμπριάτικο κουστούμι, πήγαν να ρίξουν τις ψήφους τους. Μάλιστα το ζευγάρι φωτογραφήθηκε στην αυλή του εκλογικού κέντρου και μοίρασε μπομπονιέρες.

Η επική ατάκα ηλικιωμένης στις Σέρρες

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στις Σέρρες. αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, είπε ότι ψηφίζει πολλά χρόνια τώρα και εξέφρασε την… ελπίδα της, να είναι η τελευταία φορά αυτή που ψηφίζει.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, της είπε «όχι, γιατί να είναι η τελευταία, αν είναι δυνατόν» και της ευχήθηκε να είναι καλά και στις επόμενες εκλογές. 

Η ηλικιωμένη είπε αρχικά «να τελειώνουμε. Πρώτα ψηφίζω και μετά εκκλησία. Αυτό κάνω κάθε φορά που γίνονται εκλογές».

Όταν ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ της είπε «Πολλά χρόνια ψηφίζετε» η ηλικιωμένη γυναίκα του απάντησε «Αυτό ας ελπίσω ότι είναι η τελευταία».

Ο δημοσιογράφος αν και αιφνιδιάστηκε από την απάντηση τελικά της είπε: «Γιατί να ναι η τελευταία, χτύπα ξύλο, αχ αν είναι δυνατόν. Θα είστε καλά».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ