Εκλογές 2023: Στο 31,52% η συμμετοχή στο 77% των εκλογικών τμημάτων

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών η συμμετοχή στις εκλογές ανέρχεται στο 31,52% στο 80% των εκλογικών τμημάτων.

Εκλογές 2023 – Ναύπλιο: Πήγε να ψηφίσει με… άλογο και γαϊδούρι

«Έως τις 13.30 προσήλθε στις κάλπες το 31,52% του εκλογικού σώματος. Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 16.520 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.467, ήτοι ποσοστό 77%, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.

Επόμενη ενημέρωση για την προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα θα πραγματοποιηθεί στις 17.00», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Εκλογές 2023: Ψήφισε ο Κώστας Σημίτης – «Περιμένω μεγαλύτερο κίνημα στην ελληνική προοδευτική πολιτική»

“Στα 16.520 εκλογικά τμήματα η συμμετοχή είναι 31, 52%”, είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

«Η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά, δεν υπάρχουν προβλήματα από το πρωί μέχρι αυτή την ώρα. Τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν αποκαταστάθηκαν πολύ γρήγορα. Επιχειρήσαμε να δώσουμε το αποτέλεσμα, όπως είχαμε υποσχεθεί γύρω στις 11, αλλά ,δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό γιατί το εύρος που δώσαμε σε όλους τους δικαστικούς αντιπροσώπους ήταν από τις 10 μέχρι τις 10.30 και το δείγμα που έφτασε στο χρονικό αυτό όριο ήταν πολύ μικρό. Στα 16.520 εκλογικά κέντρα, η συμμετοχή είναι 31,52% πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τεχνικά δεν θα μπορούσε να ανακοινωθεί ένα αποτέλεσμα το οποίο θα εξέφραζε μικρότερο ποσοστό από αυτό που είχαμε υπολογίσει για την ώρα αυτή (10 με 10:30)», ανέφερε συγκεκριμένα και πρόσθεσε:

Εκλογές 2023: Έκαναν «γυαλιά – καρφιά» το περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην Πτολεμαΐδα

«Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να συντονιστούν όλοι σε αυτό το μισάωρο κι έτσι τα αποτελέσματα ήρθαν μεταγενέστερα. Μιλώντας με την εταιρεία, το σύστημα δεν έχει αλλάξει τη λειτουργία του σε κάτι. Το σύνολο των δικαστικών αντιπροσώπων έχει επιβεβαιώσει την παραλαβή και την επανέναρξη του συστήματος. Άρα δεν τίθεται θέμα στο κομμάτι της μη λειτουργίας του συστήματος όσον αφορά στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι λειτουργούν όλα κανονικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ