Δημοσκόπηση Pulse: Ποια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι προβληματίζει περισσότερο τους πολίτες

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και τα έξοδα του σούπερ μάρκετ είναι η βασική ανησυχία των πολιτών, καθώς έρχεται ο χειμώνας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Από τα έξοδα του σούπερ μάρκετ περισσότερο προβληματίζουν οι τιμές των τροφίμων, που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Προβληματισμός υπάρχει και για το φυσικό αέριο, ωστόσο τα νούμερα αντικατοπτρίζουν τα νοικοκυριά που διαθέτουν συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο, ενώ μικρότερος είναι ο προβληματισμός για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

 

 

Στα Ελληνοτουρκικά, το 51% των ερωτηθέντων εκφράζει Πολλή(27%) ή αρκετή (24%) ανησυχία.

 

 

Η σχετική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (στο σύνολο του δείγματος) , σε ποσοστό 47% θεωρεί ότι είναι καλύτερο από τις εκλογές να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός κόμματος. Κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35% των ερωτηθέντων.

 

 

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 70% προτιμούν την μονοκομματική κυβέρνηση. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν μια κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 53%. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας σε ποσοστό 49%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39% ,έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα.

Ως προς την παράσταση νίκης, στο σύνολο του δείγματος, και ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσει, το 56% εκτιμά ότι θα νικήσει η ΝΔ και το 26% εκτιμά ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου το 32,5% δήλωσε ότι θα ψηφίσει ΝΔ και το 25,5% ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα ψηφίσει το 11%, ΚΚΕ το 5%, Ελληνική Λύση το 3,5% ενώ το ΜέΡΑ25 δήλωσε ότι θα το ψηφίσει ένα 2,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων  η ΝΔ συγκεντρώνει 33,5% ο ΣΥΡΙΖΑ 26%, το ΠΑΣΟΚ, 11,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%,  ενώ το ΜέΡΑ25  συγκεντρώνει  2,5%.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ