Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1: Ποια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Πόσο ανησυχούν οι πολίτες για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Το B’ μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1 παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης, βρέθηκε στο στούντιο για την ανάλυση των στοιχείων.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 18-22 Οκτωβρίου 2022 σε δείγμα 1.050 ψηφοφόρων.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 8,7 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση:

Σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 57,2% των ερωτηθέντων εκτιμά πως πρόκειται για «προεκλογική ρητορεία», ενώ το 35,9% θεωρεί πως πρόκειται για «πραγματική απειλή».

Το 65,2% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση θεωρεί πως είναι «πολύ πιθανό» ή «αρκετά πιθανό» να σημειωθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ενώ το 32,3% θεωρεί πως ένα τέτοιο σενάριο είναι «μάλλον» ή «τελείως απίθανο».

Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, το 64,1% θέλει πιο αυστηρή στάση, το 23,4% επιθυμεί την στάση που υπάρχει σήμερα, ενώ το 8,1% των ερωτηθέντων ζητεί λιγότερο αυστηρή στάση.

Το 49,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα αξιολογεί ως «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά» την κυβέρνηση, ενώ το 48,9% την αξιολογεί «θετικά» και «μάλλον θετικά».

Σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, το 74,2% την αξιολογεί «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά», ενώ το 23,7% την αξιολογεί «θετικά» και «μάλλον θετικά».

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 50,1%, ενώ ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 35,5%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 25,1%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 21,8% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με ποσοστό 18,6%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 8,7 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,4% έναντι 23,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,2%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 4,4%, το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3,1%.

Δείτε το β’ μέρος της δημοσκόπησης της MARC, όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ