Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1: Η ακρίβεια ανησυχεί τους πολίτες, θέλουν αυστηροποίηση ποινών για σοβαρά εγκλήματα

Το Α’ μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1 παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης, βρέθηκε στο στούντιο για την ανάλυση των στοιχείων.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών είναι η ακρίβεια με ποσοστό 84,5%, όπως προκύπτει από την έρευνα. Ακολουθούν τα εθνικά θέματα με ποσοστό 44,1%, η εγκληματικότητα με 37,8%, ο πόλεμος στην Ουκρανία με 34%, το μεταναστευτικό με 14,2%, η πανδημία με 12,4%, οι φυσικές καταστροφές με 11,9% και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με 7,1%.

Η κύρια αιτία των ανατιμήσεων, όπως κρίνουν οι πολίτες, είναι η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος με ποσοστό 57,1%, ενώ ακολουθεί η κυβερνητική πολιτική με 40%.

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση, το 39,8% θεωρεί πως είναι «σχεδόν καμία βοήθεια», το 39,1% «μικρή, αλλά αναγκαία βοήθεια» και το 20,2% «σημαντική βοήθεια».

Ερωτηθέντες για το «καλάθι του νοικοκυριού», οι συμμετέχοντες στην έρευνα το βλέπουν με κάποιες επιφυλάξεις σε ποσοστό 34,3%, ενώ το 32,5% το κρίνει θετικά, ως «αναγκαίο». Το 29,3% των ερωτηθέντων το αξιολογεί αρνητικά, «σε λάθος κατεύθυνση».

Το 59,3% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο ως προς το αν θα υπάρξει συγκράτηση των τιμών, ενώ ένα 35,5% εμφανίζεται πιο αισιόδοξο.

Ως προς τα σοβαρά εγκλήματα, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα ζητεί αυστηροποίηση των ποινών σε ποσοστό 93,5%. Όχι, απαντά το 5,6%.

Η υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό θεωρείται από τους ερωτηθέντες ως η πιο συγκλονιστική ποινική υπόθεση (ποσοστό 39,5%), ενώ ακολουθούν η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα (37,9%), η δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο (7,7%) και η διπλή δολοφονία στην Καβάλα (4,2%).

Το 65,8% των ερωτηθέντων θεωρεί πως υπάρχει αύξηση των πολύ σοβαρών εγκλημάτων, ενώ το 32,6% απαντά πως είναι όπως πριν, απλά προβάλλονται περισσότερο.

Δείτε το Α’ μέρος της δημοσκόπησης της Marc όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ