Δημήτρης Παπαστεργίου: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Η τεχνολογική μεταμόρφωση των Τρικάλων

Την σκυτάλη από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, που «μετακομίζει» στο υπουργείο Παιδείας, πήρε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο επί σειρά ετών δήμαρχος Τρικάλων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Οι 15 γυναίκες της νέας κυβέρνησης

Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης πιστώνεται ότι «μεταμόρφωσε» τεχνολογικά την πόλη των Τρικάλων, να εκσυγχρονίσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να τερματίσει την γραφειοκρατία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα Τρίκαλα βρίσκονται στις λίστες με τις «εξυπνότερες» πόλεις στην Ευρώπη. Γι’ αυτό φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύτηκε τον Δημήτρη Παπαστεργίου για το κρίσιμο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας.

Εκλογές 2023 – Ποιοι πρώην υπουργοί έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ποιος είναι

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 2 Νοεμβρίου 1973. Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων, αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software).

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη – Όλα τα ονόματα

Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Τρικάλων στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 με ποσοστό 53,02% και ανέλαβε τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Επανεξελέγη δήμαρχος Τρικάλων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, με ποσοστό 57,43%.

Ως δήμαρχος Τρικάλων, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 είναι μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Ένωσης των Δήμων. Επίσης, είναι πρόεδρος -εκπροσωπώντας τον Δήμο Τρικάλων- στο Δίκτυο Ψηφιακών Πόλεων κεντρικής Ελλάδας (Citiesnet) και στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, καθώς και αντιπρόεδρος στο Δίκτυο Πράσινων Πόλεων.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Έργων, Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δημοτικού Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.

Το 2007 εισήλθε στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας Green Project, η οποία έχει κατασκευάσει πάνω από 230 φωτοβολταϊκά πάρκα στην κεντρική Ελλάδα.

Στις 29 Νοεμβρίου 2019 εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ