Εκλογές 2023 – Ποιοι πρώην υπουργοί έμειναν εκτός κυβέρνησης

Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 26/6, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Εκτός υπουργικού συμβουλίου έμειναν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που στην προηγούμενη κυβέρνηση είχαν θέση στο κυβερνητικό σχήμα.

Συγκεκριμένα, εκτός υπουργικού συμβουλίου, έμειναν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. 

Επίσης, εκτός κυβέρνησης έμειναν ο πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, και η πρώην υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Χαρτοφυλάκιο δεν αναλαμβάνει ούτε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο οποίος πριν από λίγες μέρες, σε τετ α τετ που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του ζήτησε να μην μετέχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο, αναλαμβάνοντας την ηθική υποχρέωση να βρίσκεται εκτός κυβερνητικού σχήματος, ώσπου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ