Φρέντι Μπελέρης: Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ μετά το νέο «όχι» των αλβανικών αρχών

Απορρίφθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για παροχή ειδικής άδειας εξόδου, προκειμένου να παραβρεθεί και να ορκισθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας. Το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η απόρριψη καταδεικνύει πως «στόχος των αλβανικών Αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του Δημάρχου».

«Ούσα υποψήφια για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Αλβανία θα πρέπει να σέβεται το κράτος δίκαιου και το τεκμήριο της αθωότητας», τονίζει με νόημα το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον Φρέντι Μπελέρη

Αναλυτικά, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει τα εξής:

«Απορρίφθηκε σήμερα η αίτηση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρεντυ Μπελέρη, να λάβει ειδική άδεια, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει αύριο στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και να ορκισθεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών Αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του Δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής.

Ούσα υποψήφια για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Αλβανία θα πρέπει να σέβεται το κράτος δίκαιου και το τεκμήριο της αθωότητας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ