Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα «όχι» στον Κασσελάκη, τα «καρφιά» και η απουσία του διευθυντή της «Αυγής» από την ταυτότητα

Δύσκολος είναι ο δρόμος που καλείται να βαδίσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αμέσως μετά την εκλογή του και να κερδίσει το στοίχημα της ενότητας του κόμματος.

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παράγει προτάσεις και ως κόμμα και ως κοινοβουλευτική ομάδα – Ο διάλογος με δημοσιογράφους

Ουδείς ανέμενε ότι το έργο του νέου προέδρου θα ήταν εύκολο. Ωστόσο με τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε ήρθαν και οι πρώτες γκρίνιες, ενώ ξεκίνησαν και τα σφοδρά πυρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Μία πρώτη εικόνα του τι θα έχει να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα έδωσε στον Στέφανο Κασσελάκη ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στην Βουλή. Μάλιστα λέγεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε χαμογελαστός από αυτή την συνάντηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Πικρία από Καλπάκη και Θεοχαρόπουλο – Έμαθαν από τα ΜΜΕ ότι τους αντικατέστησε ο Κασσελάκης

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, χρέη διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης, η Δώρα Αυγέρη ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, καθήκοντα διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης άφησε αιχμές για το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Στέργιος Καλπάκης ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ ότι θα αντικατασταθούν. «Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας» ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης. Το ίδιο υποστήριξαν σε αναρτήσεις τους ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Στέργιος Καλπάκης που δεν έκρυψαν την πικρία τους για το γεγονός ότι κανείς από το κόμμα δεν τους ενημέρωσε για την απόφαση Κασεελάκη.

Κουσούλης στον Realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πλέον – Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη

Πυρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης

Οι τόνοι με την εσωκομματική αντιπολίτευση της «Ομπρέλας» τώρα φαίνεται ότι ανεβαίνουν, καθώς τα στελέχη της θεωρούν ότι το κόμμα θα χάσει τον αριστερό προσανατολισμό του. Σήμερα τον λόγο είχε ο Νίκος Φίλης που εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Ούτε μιας κραυγαλέας τηλεοπτικής ή άλλης βοήθειας που είχε. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”», είπε ο Νίκος Φίλης για τον Στέφανο Κασσελάκη μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Νίκος Φίλης.

Συμπλήρωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «είπε ότι θέλει να φτιάξει τη δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη που δεν έχει ταυτότητα, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».

Στον Νίκο Φίλη απάντησε η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, που τον κατηγόρησε ότι «κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα της οποίας ήταν μέλος, και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το «όχι» της Έφης Αχτσιόγλου

Από την στιγμή της εκλογής του ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε ενωτικός με τα στελέχη που επέκριναν την υποψηφιότητα του για την προεδρία. Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες ότι θα προτείνει ρόλο στην Έφη Αχτσιόγλου αλλά και στα στελέχη που την στήριξαν όπως ο Αλέξης Χαρίτσης. Το μεσημέρι οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε για περίπου μισή ώρα με την Έφη Αχτσιόγλου στην Βουλή και φέρεται να της πρότεινε να αναλάβει οποιαδήποτε θέση επιθυμούσε.

«Δεν μπορώ, για προσωπικούς λόγους, να αναλάβω οποιαδήποτε θέση τη δεδομένη στιγμή». Αυτό φέρεται να απάντησε η Έφη Αχτσιόγλου. Μέχρι στιγμής το στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου τηρεί στάση αναμονής και δεν έχει κάνει κάποια δημόσια τοποθέτηση σε βάρος του νέου προέδρου.

Χωρίς τον Ραπανάκη η «Αυγή»

Από τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι άρχισαν ήδη οι πρώτες απώλειες. Σήμερα η εφημερίδα «Αυγή» κυκλοφόρησε χωρίς το όνομα του διευθυντή της εφημερίδας, Σπύρου Ραπανάκη στην ταυτότητα. Να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Ραπανάκης είχε ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου στην κούρσα της προεδρίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ