Αλέξης Γεωργούλης: Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους δικηγόρους του και τον εισαγγελέα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, την οποία διερευνούν οι βελγικές αρχές από το 2020. Ο ανεξάρτητος πλέον Ευρωβουλευτής μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους δικηγόρους του και τον εισαγγελέα.

Πηγή Δεβετζή: Παρερμηνεύτηκε η δήλωσή μου για τον Γεωργούλη – Αποκάλυψε το μήνυμα που της έστειλε

Όπως μετέδωσε το Open, ο κ. Γεωργούλης ενδέχεται να πάει στις Βρυξέλλες είτε την Παρασκευή είτε την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συναντηθεί με τους Βέλγους δικηγόρους του και να περάσει το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση. Παράλληλα, την Πέμπτη οι Βέλγοι δικηγόροι του θα πάρουν στα χέρια τους την δικογραφία.

Σχετικά με τη διαδικασία άρσης της ασυλίας, από την υπηρεσία Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ανέφεραν ότι η διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι αναμενόταν, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του και αυτό θα έπρεπε να επιταχύνει τη διαδικασία.

Τσαπανίδου για Γεωργούλη: Υπήρχαν φήμες για «κακή συμπεριφορά» το 2022, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το άφησε έτσι

Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και εκεί ίσως να οριστεί ο εισηγητής ευρωβουλευτής της έκθεσης για την άρση της ασυλίας του. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά έπειτα από έναν μήνα (30 Μαΐου). Υπολογίζεται πως η διαδικασία θα πάρει τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη, εκτός και αν η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων συνεδριάσει εκτάκτως.

Αλέξης Γεωργούλης: Γιατί δεν χάνει το αξίωμα του ευρωβουλευτή

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Αλέξης Γεωργούλης παραμένει ευρωβουλευτής ανεξάρτητος από την ώρα που παραιτήθηκε από την Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποπέμφθηκε και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Όπως διευκρινίζει, οι ευρωβουλευτές δεν χάνουν το αξίωμά τους ως ευρωβουλευτές, παρά μόνον εάν τελεσιδικήσουν οι δίκες εναντίον τους σε κάποιο αδίκημα ατιμωτικό σε σχέση με την εργασία τους και εφόσον η χώρα που τους εκπροσωπεί ζητήσει την άρση της βουλευτικής τους ιδιότητας. Αυτό είναι μια διαδικασία πολύ μακρά. Μπορεί να χάσουν άλλα αξιώματα, όπως συνέβη με την Εύα Καϊλή.

Κωνσταντοπούλου στον Realfm 97,8: Η υπόθεση Γεωργούλη μοιάζει με την υπόθεση του Πολάκη

Στην Ευρωβουλή αναμένεται η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του, όπως ζητήθηκε από τις βελγικές αρχές, για την οποία θα χρειαστούν όμως τουλάχιστον τρεις μήνες. Την ίδια στιγμή το κλίμα για τον Έλληνα ευρωβουλευτή και γνωστό ηθοποιό είναι βαρύ στις Βρυξέλλες, καθώς ακούγονται φήμες ότι έχει επιδείξει παρενοχλητική συμπεριφορά και με άλλες νεαρές κυρίες που είχε συνάψει σχέσεις στη βελγική πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία Ελληνίδα. Στην παρούσα φάση αυτές οι φήμες μπορεί να είναι και υπερβολές χωρίς καμία βάση. Για αυτές τις φήμες δεν έχει κληθεί να δώσει απαντήσεις στον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ωστόσο, η συμπεριφορά Γεωργούλη χαρακτηρίζεται πια ως μια απαράδεκτη κοινωνική στάση και μάλιστα στο περιβάλλον των Βρυξελλών επικρίνεται βαρύτατα, αφήνοντας πια στη δικαιοσύνη, την περαιτέρω έρευνα. Από την πλευρά της Δικαιοσύνης δεν αναμένονται εντυπωσιακά γρήγορα βήματα. Στο Βέλγιο οι δικαστικές υποθέσεις εκτός αυτοφώρου έχουν μακρά διαδικασία. Άλλωστε οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη ακόμη δεν έχουν γνώση του ποινικού φακέλου και η υπόθεση δεν αναμένεται να έχει κλείσει πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ