Valerie Taylor: Η γυναίκα που κάνει τους καρχαρίες να χαμογελούν

Είναι η γυναίκα που τόλμησε εκείνο που όλοι οι υπόλοιποι τρόμαζαν ακόμη και να το σκεφτούν. Τι και αν είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά της φύσης. Τι και αν τα «Σαγόνια του καρχαρία» του Steven Spielberg έκαναν πολλούς να μην θέλουν να δουν τη θάλασσα ούτε ζωγραφιστή!

Η Αυστραλή Valerie Taylor, καταδύτρια, φωτογράφος, σκηνοθέτης, συγγραφέας και ακτιβίστρια για την προστασία της θαλάσσιας ζωής, πλησίασε για πρώτη φορά τους καρχαρίες τη δεκαετία του ’50 και εξακολουθεί να αγωνίζεται γι’αυτούς μέχρι και σήμερα, στα 85 της χρόνια. Γνωστή για τα κινηματογραφικά της έργα κάτω από το νερό, η ζωή και το ταξίδι της βρίσκονται στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ «Playing with Sharks» που θα προβληθεί από το Disney + στις 23 Ιουλίου σε συνεργασία με το National Geographic.

playing-with-sharks.com

Στο trailer της jaw-dropping ταινίας που κυκλοφόρησε πρόσφατα, εξερευνάται η αγάπη της για τους καρχαρίες και το πώς έχει περάσει όλη της τη ζωή μελετώντας τον κόσμο τους. Το ντοκιμαντέρ, από τη βραβευμένη με Emmy σκηνοθέτη Sally Aitken, θα παρακολουθεί την πορεία της Taylor, η οποία από πρωταθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης με ψαροντούφεκο έγινε παθιασμένη προστάτιδα των καρχαριών και ένας ζωντανός θρύλος που σίγουρα βιώνει το… ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει δυνατότερο.

playing-with-sharks.com

Το πάθος της Valerie να αλλάξει την ανθρώπινη αντίληψη για τους καρχαρίες, βοήθησε την επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει αυτούς τους θαυμάσιους κορυφαίους θηρευτές των ωκεανών, που ναι… χαμογελούν! Στο ντοκιμαντέρ θα αξιοποιηθούν νέα και αρχειακά πλάνα. Η Valerie καταδύεται για άλλη μια φορά στην ταινία για να κολυμπήσει με καρχαρίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Disney+ (@disneyplus)

«Πιθανότατα θα κάνω καταδύσεις όταν θα είμαι σε αναπηρικό αμαξίδιο», λέει στο trailer. Η Taylor, η οποία πιστεύει ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν περισσότερα θαλάσσια πάρκα, αναφέρει ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ φόβο όταν ήταν κοντά σε καρχαρία. «Δεν έχω αυτό το είδος φόβου, αν το είχα πιθανώς δεν θα έκανα κάποια πράγματα που έχω κάνει», διευκρινίζει.

Σύμφωνα με την ίδια μόλις άρχισαν να γίνονται οι πρώτες ενέργειες με στόχο την ευαισθητοποίηση στην Κίνα για το πόσο η ζήτηση για σούπα καρχαρία μειώνει τον πληθυσμό του είδους με μεγάλη οικολογική σημασία για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Το διαπίστωσε, όταν καταδύθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα πριν από την πανδημία πέρυσι και γνωρίζει ότι και σε άλλες περιοχές οι καρχαρίες απειλούνται. Go girl!

Πηγή: instyle.gr

Exit mobile version