Netflix Top 10 (15/2): Αυτές τις ταινίες και τις σειρές βλέπουν όλοι αυτήν την στιγμή

Νέες ενδιαφέρουσες σειρές και ταινίες έχουν μπει στο Top 10 του ελληνικού Netflix.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αυτές είναι οι ιστορικές ανακρίβειες του Netflix στη σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

Στην πρώτη θέση του Top 10 των τηλεοπτικών εκπομπών συνεχίζει να βρίσκεται το «One Day» το οποίο παραδίδει τη σκυτάλη στην εκρηκτική «Grizelda». Ωστόσο, το «Yellostone» κατάφερε να εκτοπίσει από την 10αδα την «Αποπλάνηση του Βασιλιά» και να πάρει τη θέση του.

Αναφορικά με τις ταινίες, οι επιλογές του κοινού του ελληνικού Netflix έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν ένα ιδιαίτερο Top 10 το οποίο ακροβατεί ανάμεσα στο «έγκλημα» και τα… κινούμενα σχέδια.

Netflix – «The Signal»: Το νέο ψυχολογικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που θα σας καθηλώσει – Δείτε το τρέιλερ

Παρακάτω θα βρείτε τις σειρές και τις ταινίες που βλέπουν όλοι αυτήν την στιγμή.

Netflix Top 10: Οι καλύτερες σειρές

  • 1. One Day
  • 2. Γκριζέλντα
  • 3. Μέγας Αλέξανδρος: Η Γέννηση Ενός Θεού
  • 4. House, M.D.
  • 5. Κυρίαρχα Αρσενικά
  • 6. Σέρρες
  • 7. Σώσε με
  • 8. Το Δις Εξαμαρτείν
  • 9. Baby Bandito
  • 10. Yellowstone

1. Μία Ημέρα

Το Μία Ημέρα αφηγείται την ιστορία της Έμα Μόρλεϊ και του Ντέξτερ Μέιχιου που μίλησαν για πρώτη φορά στις 15 Ιουλίου 1988, τη νύχτα της αποφοίτησής τους. Το επόμενο πρωί, ακολούθησαν χωριστούς δρόμους, αλλά πού θα βρίσκονται την ίδια συνηθισμένη μέρα τον επόμενο χρόνο, και τον επόμενο χρόνο, και κάθε χρόνο που ακολουθεί;

Κάθε επεισόδιο βρίσκει τον Ντεξ και την Εμ, έναν χρόνο μεγαλύτερους, αυτήν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς μεγαλώνουν και αλλάζουν, πλησιάζουν και απομακρύνονται, βιώνουν χαρά και απογοήτευση. Το Μία Ημέρα είναι μια ιστορία αγάπης δεκαετιών, βασισμένη στο παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Ντέιβιντ Νίκολς.

2. Γκριζέλντα

Το “Γκριζέλντα” είναι ένα δράμα εμπνευσμένο από τη ζωή της έξυπνης και φιλόδοξης Γκριζέλντα Μπλάνκο, που έχτισε ένα από τα πιο ισχυρά καρτέλ στην ιστορία. Με φόντο τη δεκαετία του ’70 και του ’80 στο Μαϊάμι, η Μπλάνκο είναι ανυποψίαστα βάναυση και γοητευτική και αυτός ο θανατηφόρος συνδυασμός τη βοηθά να κουμαντάρει με μαεστρία τη δουλειά και την οικογένεια και να γίνει τελικά η ευρέως γνωστή “Νονά”.

3. Μέγας Αλέξανδρος: Η Γέννηση Ενός Θεού

Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς και καθηλωτικές αναπαραστάσεις, αποκαλύπτεται η μοναδική ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η επιθυμία του να κατακτήσει τον κόσμο.

4. House, M.D.

Ο Χιου Λόρι πρωταγωνιστεί ως Δρ. Γκρέγκορι Χάους, ένας δύστροπος ιατρός με απέχθεια για τους ασθενείς, αλλά ιδιοφυία στην αντιμετώπιση μυστηριωδών ασθενειών.

5. Κυρίαρχα Αρσενικά

Έρχεται το τέλος της πατριαρχίας. Εν μέσω μιας κρίσης αρρενωπότητας, τέσσερις σαραντάρηδες φίλοι χάνουν τον θρόνο, τα προνόμια και την ταυτότητά τους. Χρόνια πριν, θα ήταν τα κυρίαρχα αρσενικά που θα είχαν την ευθύνη της σχέσης, της δουλειάς και της ζωής τους. Όμως πρέπει να ζήσουν στην εποχή της ισότητας, σε μια κοινωνία με νέους κανόνες που τους χτυπά, δείχνοντάς τους πόσο αξιολύπητοι είναι.

6. Σέρρες

Όταν ένας γκέι άντρας αναλαμβάνει τη φροντίδα του αποξενωμένου πατέρα του μετά τον θάνατο της μητέρας του, οι δυο τους αρχίζουν σταδιακά να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο.

7. Σώσε με

Όταν μια καλλιτέχνιδα γυρίζει στον τόπο της για το μνημόσυνο του πατέρα της, επιδίδεται στο κυνήγι της χαμένης αδερφής της και σε ένα ταξίδι στη μαύρη ιστορία της πόλης.

8. Το Δις Εξαμαρτείν

Όταν η πρώην στρατιωτίνα Μάια βλέπει τον δολοφονημένο σύζυγό της από ένα μυστικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας για μωρά, ανακαλύπτει μια θανάσιμη συνωμοσία από το παρελθόν.

9. Baby Bandito

Η ζωή του Κέβιν παίρνει μια απροσδόκητη τροπή όταν ερωτεύεται τη Γένεσις, μια προνομιούχα νεαρή γυναίκα. Αποφασισμένος να τα ρισκάρει όλα για τον έρωτα, ο παθιασμένος σκέιτερ καταστρώνει ένα τολμηρό πλάνο: να κλέψει ένα λεπτομερές σχέδιο από μια επικίνδυνη ομάδα γκάνγκστερ γνωστών ως Χασάπηδες σε μια προσπάθεια να αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια που θα τον κάνουν τον πιο καταζητούμενο δραπέτη στη χώρα. Καθώς παραβιάζουν όλους τους κανόνες και έρχονται αντιμέτωποι με μια έντονη καταδίωξη, η ιστορία αγάπης του Κέβιν και της Γένεσις συνυπάρχει με τον ακραίο κίνδυνο αφού κυνηγούν μια ζωή πέρα από τα συνηθισμένα, όπου το πάθος και το ρίσκο κορυφώνονται σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Ρώμη. Εμπνευσμένο από τη ληστεία του αιώνα που συνέβη στη Χιλή το 2014.

10. Yellowstone

Ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ράντσου της Μοντάνα, Τζον Ντάτον, υπερασπίζεται τον τρόπο ζωής του ενώ έρχεται αντιμέτωπος με επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.

Netflix Top 10: Oι καλύτερες ταινίες

  • 1. Εγώ ο Απαισιότατος 3
  • 2. Πύρινη Οργή
  • 3. Εγώ ο Απαισιότατος 2
  • 4. Lover Stalker Killer (Σύντροφος, Στόκερ, Δολοφόνος)
  • 5. Minions
  • 6. Εγώ ο Απαισιότατος
  • 7. Ο Διάβολος Φοράει Prada
  • 8. Σκότωσέ με αν τολμάς
  • 9. Στάχτες
  • 10. Ο Ωρίωνας και το Σκοτάδι

1. Εγώ ο Απαισιότατος 3

Όταν αποτυγχάνει να συλλάβει ένα παιδί-θαύμα της δεκαετίας του ’80 που έγινε σούπερ-κακούργος, ο Γκρου απολύεται αλλά βρίσκει έναν δίδυμο αδελφό που αγνοούσε για χρόνια.

2. Πύρινη Οργή

Η Τσάρλι είναι ένα κορίτσι που ανάβει φωτιές με το μυαλό της. Όσο μεγαλώνει, μεγαλώνει κι η δύναμή της και μοχθηρές δυνάμεις στοιχειώνουν εκείνη και την οικογένειά της.

 

3. Εγώ ο Απαισιότατος 2

Περισσότερα γκάτζετ, Μίνιον και χάος! Καθώς ο Γκρου αφήνει τις κακές του συνήθειες για να φροντίσει τα κορίτσια του, μια απόρρητη υπηρεσία τον καλεί να πολεμήσει το κακό.

4. Lover Stalker Killer (Σύντροφος, Στόκερ, Δολοφόνος)

Ο Ντέιβ έχει μόλις βγει από μια μακροχρόνια σχέση και θέλει πολύ να κάνει νέα αρχή στα ερωτικά του, γι’ αυτό και κάνει ό,τι κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι: δοκιμάζει τις γνωριμίες μέσω διαδικτύου.

Η Λιζ και η Κάρι είναι δύο από τις πιο πολλά υποσχόμενες γνωριμίες του. Είναι και οι δύο ανύπαντρες μητέρες με ακαταμάχητες προσωπικότητες που τον βοηθούν να βγει από το καβούκι του με διαφορετικούς τρόπους. Θα μπορούσε λοιπόν αυτός ο δουλευταράς, αφοσιωμένος πατέρας να απολαύσει ξανά τον περιστασιακό έρωτα, αν η κατάσταση δεν εξελισσόταν σε ένα διεστραμμένο ερωτικό τρίγωνο που έθεσε σε κίνδυνο τον Ντέιβ και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Μέσα από συνεντεύξεις με όλους τους εμπλεκόμενους –ακόμα και τους αστυνομικούς που διαλεύκαναν την υπόθεση– και περιγραφικές αναπαραστάσεις που μεταφέρουν στους θεατές την ένταση και την παράνοια του εφιάλτη που έζησε ο Ντέιβ για τέσσερα χρόνια, αυτό το ντοκιμαντέρ από την Curious Films (Running with the Devil) και τον σκηνοθέτη Σαμ Χόμπκινσον (Fear City: Νέα Υόρκη εναντίον Μαφίας), ενώνει με επιδέξιο τρόπο το παζλ μιας απίστευτης αληθινής ιστορίας παρενόχλησης, ψηφιακής απάτης και φόνου στην καρδιά της Αμερικής.

5. Minions

Τα μπανανί πρωτοπαλίκαρα του “Εγώ, ο Απαισιότατος” πρωταγωνιστούν σε αυτό το πρίκουελ και μας διηγούνται την ιστορία της σχέσης τους με τον ανεπανάληπτο υπέρκακο Γκρου.

6. Εγώ ο Απαισιότατος

Το σχέδιο ενός μοχθηρού εγκέφαλου να κλέψει το φεγγάρι από τον ουρανό ξεφεύγει όταν μια τριάδα ορφανών που ψάχνουν μπαμπά κλέβουν την καρδιά του.

7. Ο Διάβολος Φοράει Prada

Μια απόφοιτη πανεπιστημίου ανακαλύπτει τη δύναμη —και το στιλ— της, καθώς υποφέρει για να τα καταφέρει ως βοηθός της αυταρχικής αρχισυντάκτριας ενός περιοδικού μόδας.

8. Σκότωσέ με αν τολμάς

Ένα νικητήριο λαχείο έχει σοβαρές συνέπειες για ένα ζευγάρι παντρεμένων, όταν αρχίζουν να καταστρώνουν σχέδια για να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο για το χρηματικό έπαθλο.

9. Στάχτες

Η Γκιοκτσέ βρίσκει τον ενθουσιασμό που έχει χάσει στη ζωή της στην ιστορία του Στάχτες, ενός από τα βιβλία που υποβλήθηκαν στον εκδοτικό οίκο του συζύγου της, Κενάν. Αυτή η μυστηριώδης ιστορία την παρασύρει και ξυπνά συναισθήματα που δεν είχε νιώσει εδώ και καιρό, ενώ καταρρίπτει το ευτυχισμένο οικογενειακό πορτρέτο που είχε δημιουργήσει με τον Κενάν.

10. Ο Ωρίωνας και το Σκοτάδι

Ένα αγόρι με μεγάλη φαντασία αντιμετωπίζει τις φοβίες του σε ένα αξέχαστο ταξίδι στη νύχτα, παρέα με τον νέο φίλο του, ένα γιγάντιο, χαμογελαστό πλάσμα ονόματι Σκοτάδι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ