Αφιέρωμα της ΕΡΤ στην Σαπφώ Νοταρά

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στην Σαπφώ Νοταρά

 

 

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της ηθοποιού Σαπφώς Νοταρά (11 Ιουνίου 1985) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «Τ’ αστέρια λάμπουν για πάντα», σε σκηνοθεσία Πάνου Κέκκα, παραγωγής 1990.

Συνεργάτες και συνάδελφοί της Σαπφώς Νοταρά, αφηγούνται στιγμές από την προσωπική τους επαφή και παρέχουν στοιχεία για το θεατρικό της ταλέντο και για την προσωπικότητά της. Στην εκπομπή γίνεται αναφορά στην ιδιαιτερότητα της φωνής της, τη συνεργασία της με τον Γιάννη Τσαρούχη, στη συμμετοχή της στην μουσική παράσταση του Μάνου Χατζιδάκι «Πορνογραφία», αλλά και στις εκπομπές της στο κρατικό ραδιόφωνο.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάζονται στιγμιότυπα από ελληνικές ταινίες στις οποίες εμφανίζεται η ηθοποιός, φωτογραφικό υλικό, μια συνέντευξη του Κώστα Π. Παναγιωτόπουλου στον Πάνο Κατέρη και ηχητικό απόσπασμα από την «Κυρία Κυριακή» – μια παραγωγή του Κ. Π. Παναγιωτόπουλου –  καθώς και απόσπασμα από την ταινία του Δημήτρη Βερνίκου «Γιάννης Τσαρούχης-Σπουδή για Πορτρέτο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ