Βασιλιάς Κάρολος: Τα γενέθλια και οι εορτασμοί – «Ο Χάρι θα του τηλεφωνήσει σήμερα»

Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να τηλεφωνήσει στον Βασιλιά Κάρολο Γ καθώς σήμερα είναι τα 75α γενέθλιά του. Όμως ο δούκας του Σάσεξ και η οικογένειά του δεν θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο  όπου ο πατέρας του πραγματοποιεί μια μικρή εορταστική συγκέντρωση στο Clarence House απόψε.

Τα 75α γενέθλια του Βασιλιά θα είναι μια εργάσιμη ημέρα για τον μονάρχη που θα χαρακτηρίζεται από χαιρετισμούς με όπλα σε όλη την πρωτεύουσα. Ο Κάρολος θα ξεκινήσει επίσημα το Coronation Food Project με τη Βασίλισσα, το οποίο στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της σπατάλης τροφίμων και των αναγκών σε τρόφιμα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Χάρι άναψε ξανά τον δημόσιο “πόλεμο” δηλώσεων με τη βασιλική οικογένεια , λέγοντας ότι δεν είχε «καμία επαφή» με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τους εορτασμούς των 75ων γενεθλίων του Βασιλιά. Ο εκπρόσωπός του διέψευσε τις αναφορές ότι ο Χάρι απέρριψε μια πρόσκληση σε μια οικογενειακή συγκέντρωση του Clarence House απόψε, λέγοντας: «Δεν υπήρξε καμία επαφή σχετικά με μια πρόσκληση για τα επερχόμενα γενέθλια της Αυτού Μεγαλειότητας».

Αλλά φαίνεται ότι θα τείνει ένα κλαδί ελιάς από το Montecito αργότερα σήμερα, με ένα τηλεφώνημα σήμερα το απόγευμα ή το βράδυ λόγω της διαφοράς ώρας στην Καλιφόρνια.

Μια «καλά τοποθετημένη» πηγή είπε στο BBC ότι ο Χάρι θα ήθελε να μιλήσει στον πατέρα του τη μεγάλη του μέρα.

Το πρόγραμμα για τα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου

Ο Βασιλιάς αναμένεται να γιορτάσει τα γενέθλιά του-ορόσημο ιδιωτικά με την οικογένεια και τους φίλους του.

Το μεσημέρι, το King’s Troop Royal Horse Artillery, που ονομάστηκε από τον παππού του Καρόλου, Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, θα εξαπολύσει χαιρετισμό με 41 όπλα από το Green Park του Λονδίνου. Μια ώρα αργότερα, η Honorable Artillery Company θα εξαπολύσει χαιρετισμό με 62 πυροβόλα στο Tower Wharf, Tower of London – επιπλέον 21 για το City του Λονδίνου.

Η επικοινωνία μεταξύ του Βασιλιά και του μικρότερου γιου του λέγεται ότι είναι αμελητέα, όπως και μεταξύ του Χάρι και του αδελφού του Ουίλιαμ χαρακτηρίζεται ανύπαρκτη.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφθούν σήμερα ένα κέντρο διανομής πλεονάζοντος φαγητού έξω από το Λονδίνο και θα συναντήσουν το προσωπικό και τους εθελοντές για να ακούσουν τους τρόπους με τους οποίους τα απόβλητα τροφίμων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κοινωνικό καλό.

Ο Κάρολος θα φιλοξενήσει επίσης μια δεξίωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που θα τονίζει το έργο των νοσοκόμων και των μαιών κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ως μέρος των εορτασμών του NHS 75.

Μεταξύ των καλεσμένων θα είναι περίπου 400 νοσοκόμες και μαίες μαζί με την Διευθύντρια Νοσηλευτικής της Αγγλίας Dame Ruth May και την Amanda Pritchard, διευθύνουσα σύμβουλο του NHS England.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ