Γιατί ο Κάρολος εξακολουθεί να «πονάει» για τον Χάρι

Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν 75 ετών, ο Ράνκιν – ο φωτογράφος που έχει τραβήξει τους πάντες από τον Τόνι Μπλερ μέχρι τη Μαντόνα – τράβηξε το πορτρέτο της για το Χρυσό Ιωβηλαίο. Και ίσως γίνεται κάτι σαν οικογενειακή παράδοση, αφού ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τον Ράνκιν στο Clarence House τον περασμένο μήνα καθώς ετοιμάζεται να κλείσει ο ίδιος τα 75.

Θα εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού Big Issue τη Δευτέρα, για να συμπέσει με την έναρξη των γενεθλίων ενός σκοπού που αγαπά στην καρδιά του: του Coronation Food Project, το οποίο στοχεύει να παρέχει υποστήριξη κατά τη διάρκεια της κρίσης κόστους ζωής, αναδιανέμοντας τρόφιμα.

Κοιτάζοντας κατευθείαν στην κάμερα, ο Βασιλιάς εμφανίζεται συγκεντρωμένος και αποφασισμένος, με ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης και πολλές ρυτίδες στην εμφάνιση – όπως αρμόζει σε κάποιον που ανέλαβε το θρόνο πολύ πέρα ​​από την ηλικία της συνταξιοδότησης.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κυκλοφόρησαν ένα πορτρέτο γενεθλίων του βασιλιά Καρόλου που τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Rankin για το εξώφυλλο του Big Issue για να σηματοδοτήσει την έναρξη του The Coronation Food Project.

Φίλοι λένε ότι ο Κάρολος «ενισχύεται» από την πρόκληση να γίνει μονάρχης και δεν θα κάνει πολλή φασαρία για να φτάσει στο τελευταίο του ορόσημο την Τρίτη.

Ο Βασιλιάς είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τον χρόνο του στο θρόνο παραγωγικά και μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι ο Κάρολος θα γίνει ο πρώτος προστάτης της Επιτροπής Πολέμου της Κοινοπολιτείας, με τον Δούκα του Κεντ να μεταβιβάζει επίσης την προεδρία στο έμπιστο δεξί χέρι του Καρόλου γυναίκα, η αδερφή του πριγκίπισσα Άννα.

Εκτός αυτού τα γενέθλιά του θα είναι απλά. Ένα πλάσμα της συνήθειας, ο Βασιλιάς σηκώνεται στις 7 το πρωί και ξεκινά κάθε μέρα με τις ίδιες ασκήσεις της Βασιλικής Καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας που κράτησαν τον αείμνηστο πατέρα του να αγωνίζεται καλά στα 80 του.

Το πρόγραμμα είναι γνωστό ως 5BX, το οποίο σημαίνει Πέντε Βασικές Ασκήσεις, μια προπόνηση 11 λεπτών που περιλαμβάνει αγγίγματα στα δάχτυλα, κοιλιακούς, επεκτάσεις πλάτης, push-up και τρέξιμο επί τόπου.

Εκτός από έναν ενοχλητικό πόνο στην πλάτη από τον οποίο υποφέρει εδώ και χρόνια, ο Βασιλιάς λέγεται ότι είναι σε «πολύ καλή κατάσταση» – κάτι που πρέπει, δεδομένου ότι εργάζεται τακτικά 12 έως 14 ώρες της ημέρας. Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς κάθεται για ένα πρωινό με αυγά, τοστ και μέλι. Δεν σταματάει για μεσημεριανό, προτιμώντας ένα φλιτζάνι τσάι, ένα σάντουιτς και κάτι γλυκό –κατά προτίμηση ένα από τα αγαπημένα του ουαλικά κέικ– ακριβώς στις 5 το απόγευμα.

Το δείπνο είναι εξίσου απλό, όπως μια ομελέτα ή μια με πατάτες, πριν επιστρέψει στα χαρτιά του αργά το βράδυ.

«Είναι εκπληκτικά απεχθής και ζει μια αρκετά απλή ζωή προσωπικά», λέει μια πηγή. «Δεν πίνει τόσο πολύ και δεν τρώει ποτέ υπερβολικά. Και δεν παύει να χαίρεται που ακόμα και στα 70 του μπορεί να χωρέσει σε όλες τις παλιές του στολές».

Ο βασιλιάς Κάρολος απολαμβάνει τη μουσική, με τα καθολικά του γούστα να καταλαμβάνουν τα πάντα, από τον Βάγκνερ μέχρι τον Λέοναρντ Κοέν, τους Τρεις Μοίρες και ακόμη και τον μικρό Μπομπ Μάρλεϊ.

Το πραγματικό του πάθος, ωστόσο, είναι να βγαίνει στον καθαρό αέρα: περπάτημα, κηπουρική ή δουλειά στο αγρόκτημά του, σκάψιμο και τοποθέτηση φράχτων.

Έχει κάνει λάθη ο βασιλιάς Κάρολος με τα παιδιά του;

«Έχει κάνει λάθη η Αυτού Μεγαλειότητα όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών; Ναι. Θα παραδεχόταν ιδιωτικά ότι θα μπορούσε να είχε κάνει κάποια πράγματα καλύτερα ή τουλάχιστον διαφορετικά; Φυσικά», λέει μια πηγή. 

«Όμως, ενώ είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να μην συμφωνούν σε όλα συνέχεια, αυτός και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είναι σταθερά ενωμένοι τώρα γύρω από ένα κοινό κοινό συμφέρον, το οποίο είναι να διατηρήσουν το ίδρυμα σε ένα μέρος όπου μπορεί να υπηρετήσει το έθνος. Αυτό συνέβαινε ούτως ή άλλως καθώς η αείμνηστη βασίλισσα μεγάλωσε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που συνέβη με τον Χάρι έφερε τα πάντα σε άλλο πρίσμα».

Το τελευταίο είναι ένα θέμα που εξακολουθεί να φέρει στην Αυτού Μεγαλειότητα «μεγάλο πόνο». Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει «σχεδόν κανένα επίπεδο επικοινωνίας» μεταξύ του Καρόλου και του Χάρι.

Υπάρχει αναμφισβήτητο θυμός για την ένταση που ο Βασιλιάς πιστεύει ότι προκάλεσε ο Χάρι στην αείμνηστη Βασίλισσα τα τελευταία χρόνια της ζωής της, για να μην αναφέρουμε τις προσβολές που έχει επιβαρύνει τη σύζυγό του Καμίλα, για την οποία ο Κάρολος είναι λογικά προστατευτικός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ