Τσαρλς Σπένσερ: Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα αποκαλύπτει ότι κατέρρευσε και νοσηλεύτηκε σε κλινική

Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να αναζητήσει θεραπεία ψυχικής υγείας αφού κατέρρευσε όταν έγραφε τα απομνημονεύματά του.

Ο Spencer, 59 ετών, εμφανίστηκε την Κυριακή σε συνέντευξη με την Laura Kuensberg στο BBC One σήμερα το πρωί, όπου αποκάλυψε ότι ξεκλείδωσε χρόνια τραύματος γράφοντας το βιβλίο.

Τα απομνημονεύματα, A Very Private School, αποκαλύπτουν φρικτές λεπτομέρειες για τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ο Spencer κατά την παιδική του ηλικία, ενώ σπούδαζε στο οικοτροφείο Maidwell Hall στο Northamptonshire τη δεκαετία του 1970.

Στο βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, ο κόμης Σπένσερ περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους ξυλοδαρμούς που βίωσε στο σχολείο.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του BBC, ο Σπένσερ αποκάλυψε ότι μετά τη συγγραφή του βιβλίου, αναζήτησε βοήθεια σε ένα «κέντρο θεραπείας» πέρυσι λόγω του «τραύματος» που επανεμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της συγγραφής και προκάλεσε «κατάρρευση».

«Το να αντιμετωπίζεις… το κακό είναι πολύ, καλά, είναι πραγματικά καταιγιστικό», εξήγησε, αναφερόμενος στη σκληρότητα που υπέστη ως παιδί. «Πάντα με ενδιέφερε το τι είναι ικανοί να κάνουν οι άνθρωποι ο ένας για τον άλλον».

Όταν ρωτήθηκε πώς τον επηρέασε το να βάλει το στυλό σε χαρτί και να αναφέρει λεπτομερώς τις εμπειρίες του, ο Spencer αποκάλυψε ότι τον μετέφεραν σε «ένα πολύ σκοτεινό μέρος».

Εξήγησε «Είχα ατελείωτους εφιάλτες» και αποκάλυψε ότι ήταν εξίσου τραυματισμένος από τα «τρομερά πράγματα» που είχαν συμβεί στους φίλους του στο σχολείο, τα οποία επανεμφανίστηκαν όταν τους πήρε συνέντευξη.

Ο θείος του πρίγκιπα Χάρι και του πρίγκιπα Ουίλιαμ αποκάλυψε επίσης ότι δεν έχει πιει αλκοολούχο ποτό «εδώ και πολλές εβδομάδες» καθώς γίνεται πιο «γειωμένος» και μίλησε για τη θεραπεία EMDR. Το EMDR σημαίνει απευαισθητοποίηση και επανεπεξεργασία της κίνησης των ματιών, η οποία είναι μια μορφή θεραπείας που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις επιπτώσεις της διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Ο κόμης Σπένσερ (φωτογραφία με την αδελφή του, πριγκίπισσα Νταϊάνα), αποκάλυψε με φρικτές λεπτομέρειες πώς κακοποιήθηκε σωματικά και σεξουαλικά στην παιδική του ηλικία

Ο κόμης Σπένσερ εξήγησε ότι μετά τη συγγραφή του βιβλίου, άρχισε να αναρωτιέται «ποιο είναι το νόημα» στη ζωή. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αποκάλυψε επίσης ότι οι μεγαλύτερες αδελφές του είχαν τιμωρηθεί με καθαρτικά από μια νταντά.

«Μια διαφορετική νταντά τους τιμωρούσε ρίχνοντάς τους καθαρτικά και οι γονείς μου δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ήταν συνεχώς άρρωστες», είπε.

Ο Κόμης κατέστησε σαφές ότι δεν κατηγόρησε τους γονείς του: «Έκαναν το καλύτερο δυνατό, όπως κάνει το 98% των γονέων» και θρηνούσαν που «δεν ήξεραν».

Στο βιβλίο, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 14 Μαρτίου, ο Τσαρλς αποκαλύπτει πώς κακοποιήθηκε από μια βοηθό ματρόνα σε ηλικία 11 ετών στο προπαρασκευαστικό σχολείο του Northamptonshire.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ