Καιρός: Με ήλιο και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες το πέταγμα του χαρταετού – Η τελευταία πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα

Βελτιώνεται αύριο, Καθαρά Δευτέρα ο καιρός. Μετά τη σημερινή αστάθεια με βροχές και καταιγίδες, αύριο το σκηνικό αλλάζει και προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα.

Καιρός: Συννεφιασμένη… Κυριακή με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πότε αναμένεται βελτίωση

Συγκεκριμένα, σήμερα, Κυριακή της Αποκριάς προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά εκτός από τη Θράκη, στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη. Το μεσημέρι – απόγευμα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, ωστόσο το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 4 και στα πελάγη βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές, πιθανώς καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Μόνο λίγες βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, καθώς και τοπικά στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι- απόγευμα. Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές και τοπικά έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19-03-2024

  • Παροδική μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά μετά το μεσημέρι.
  • Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-03-2024

  • Στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στο Αιγαίο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-03-2024

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι 4 με 5, στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ