Tory Lanez: Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης για τον πυροβολισμό της Megan Thee Stallion

Σε 10 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Καναδός ράπερ Tory Lanez από το δικαστήριο του Λος Άντζελες για τον πυροβολισμό της Megan Thee Stallion. Ο ράπερ είχε πυροβολήσει την Megan Thee Stallion στο πόδι το 2020.

Οι εισαγγελείς του Λος Άντζελες είχαν ζητήσει από τον δικαστή να επιβάλει στον Lanez, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Daystar Peterson, ποινή 13 ετών.

«Αν μπορούσα να το αλλάξω, θα το έκανα, αλλά δεν μπορώ», είπε ο Lanez κατά την ώρα της καταδικαστικής απόφασης, σύμφωνα με το NBC News. «Για ό,τι έκανα εκείνο το βράδυ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη», πρόσθεσε ο Lanez, ο οποίος φορούσε μια πορτοκαλί φόρμα.

«Πραγματικά προσπαθώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος».

Σύμφωνα με τη δικαστική δημοσιογράφο Meghann Cuniff, ο Lanez «μίλησε για αρκετά λεπτά», κατά τη διάρκεια των οποίων φέρεται να ανέφερε τη Megan ως «κάποιον για τον οποίο νοιάζομαι πολύ μέχρι σήμερα». «Χάσαμε και οι δύο τις μητέρες μας. Καθόμασταν εκεί και πίναμε και πίναμε μέχρι να μουδιάσουμε», είπε ο Lanez για τη Megan, όπως ανέφερε η Cuniff.

Ο Lanez αναφέρθηκε επίσης στη συμπεριφορά του στον απόηχο του πυροβολισμού, λέγοντας: «Είπα μερικά πολύ ανώριμα πράγματα που δεν έπρεπε να πω. Αποκάλυψα μερικά μυστικά που δεν έπρεπε να αποκαλύψω».

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την καταδίκη, ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες George Gascón διάβασε μέρος της δήλωσης της Megan που δόθηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα. «Κάθε μέρα σκέφτομαι άλλους σε όλο τον κόσμο, θύματα βίας και επιζώντες», ανέφερε η δήλωσή της. «Είναι πραγματικά αυτό που σε κάνει να νιώθεις πιο ανίσχυρος, ειδικά όταν αναρωτιέσαι αν το δικαστικό σύστημα μπορεί πραγματικά να σε προστατεύσει».

Το μήνυμα της Μέγκαν συνέχισε: «Ευτυχώς, το γραφείο του εισαγγελέα πάλεψε για μένα. Είμαι απίστευτα ευγνώμων σε αυτούς και στους ενόρκους για την προσοχή στα αποδεικτικά στοιχεία και για την υποστήριξη της αλήθειας. Αλλά αν μπορεί να συμβεί σε μένα, φανταστείτε αυτούς που δεν έχουν τους πόρους και τα συστήματα υποστήριξης», κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης του ράπερ ήλπιζαν ότι η ποινή του θα είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, θα απομακρυνόταν από τη φυλακή και θα έμπαινε σε πρόγραμμα απεξάρτησης των ναρκωτικών.

Ο Lanez, βρίσκεται στη φυλακή από τον Δεκέμβριο, αφού κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες κακουργήματος για τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό της Megan. Η νομική ομάδα του Lanez κατέθεσε προηγουμένως πρόταση για νέα δίκη, αλλά ένας δικαστής την απέρριψε τον Μάιο.

Κατηγορήθηκε αρχικά τον Οκτώβριο του 2020 για ένα κακούργημα για επίθεση με ημιαυτόματο πυροβόλο όπλο και μεταφορά φορτωμένου, μη ταξινομημένου πυροβόλου όπλου σε όχημα. Αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης έως και 22 ετών και οκτώ μηνών. Η καταδίκη του σημαίνει ότι θα μπορούσε επίσης να απελαθεί στην πατρίδα του, τον Καναδά.

Η Megan δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα για την πρώτη ημέρα της καταδίκης. Η ίδια είπε ότι δεν παρευρέθηκε αυτοπροσώπως στην καταδίκη για να προστατεύσει την ψυχική της υγεία, εξηγώντας ότι «δεν έζησε ούτε μια ήρεμη ημέρα» από τότε που πυροβολήθηκε από τον Lanez.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Lanez έβαλε δεκάδες φίλους και μέλη της οικογένειάς του να γράψουν γράμματα στον δικαστή για τον χαρακτήρα και τη φιλανθρωπική του γενναιοδωρία. Το ένα φέρεται να προέρχεται από την συνάδελφό του ράπερ Iggy Azalea, η οποία ζήτησε από τον δικαστή να επιβάλει μια ποινή που ήταν «μεταμορφωτική, όχι καταστροφική για την ζωή του».

Ο πυροβολισμός

Η Megan κατέθεσε τον Δεκέμβριο ότι οι πυροβολισμοί ξέσπασαν ενώ εκείνη και ο Lanez επέστρεφαν από ένα πάρτι στο σπίτι της Κάιλι Τζένερ. Τους συνόδευε ένας σωματοφύλακας του Lanez και η Kelsey Harris, μακροχρόνια φίλης της Megan. Είπε ότι ο Lanez ήταν αναστατωμένος που του ζητήθηκε να φύγει από το πάρτι – και γύρισε με το αμάξι του για να πει στη Megan ότι έπρεπε να «σταματήσει να λέει ψέματα» στην Harris για τη σχέση τους.

Η ράπερ είπε στο δικαστήριο ότι είχε περιστασιακά σεξουαλική σχέση με τον Lanez και ότι η Harris – η οποία είχε ερωτικό ενδιαφέρον για τον Lanez – το είχε αντιληφθεί αυτό.

Ακολούθησε λογομαχία, και η Megan δήλωσε πως ο Lanez έβρισε χυδαία και τις δύο γυναίκες. είπε η Μέγκαν, και ο Lanez αποκάλεσε και τις δύο γυναίκες «σκύλες και τσάπα».

Η Megan είπε ότι ο καβγάς άρχισε να αφορά τις μουσικές τους καριέρες και ζήτησε να βγει από το αμάξι. Καθώς έφευγε, ο Lanez φέρεται να πυροβόλησε εναντίον της, φωνάζοντας: «Χόρεψε, σκύλα!» Τουλάχιστον μία σφαίρα χτύπησε τα πόδια της. Το αυτοκίνητο σταμάτησαν αστυνομικοί λίγα λεπτά αργότερα στη λεωφόρο Hollywood.

«Ήμουν σοκαρισμένη, φοβόμουν. Ακούω το όπλο να χτυπάει και δεν μπορώ να πιστέψω ότι με πυροβολεί» θυμάται η τραγουδίστρια στην κατάθεσή της.

Η Megan χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να της αφαιρεθούν θραύσματα σφαίρας από τα πόδια της, ενώ στην προσπάθειά του να την κάνει να μην μιλήσει ο Lanez της προσέφερε 1 εκατομμύριο δολάρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ