Πάνος Κοκκινόπουλος: Οι Έλληνες δέρνουν τις γυναίκες τους, οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί

Στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη παραχώρησε συνέντευξη ο Πάνος Κοκκινόπουλος. Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης μίλησε για την πορεία του, αλλά και για την κακοποίηση που υφίστανται οι γυναίκες.

Σχετικά με το γεγονός πως ασχολείται με υποθέσεις εγκλημάτων σε σειρές του, ο Πάνος Κοκκινόπουλος είπε: «Μας δόθηκε πολύ παλιά επί ANT1 το 1992, να κάνουμε την «Ανατομία ενός Εγκλήματος» που ήταν πραγματικές ιστορίες διαφοροποιημένες, έτσι ώστε να μην φωτογραφίζουμε, αλλά σαν αυτοτελείς ιστορίες. Αυτό συνεχίστηκε μετά με τον «3ο Νόμο», την «10η Εντολή», το «Ου φονεύσεις»… Με διάφορα διαλείμματα, αλλά 30 χρόνια με αυτά τα πράγματα ασχολούμαι».

Μιλώντας για την βία που υφίστανται οι γυναίκες, ο γνωστός σκηνοθέτης ανέφερε: «Οι Έλληνες δέρνουν τις γυναίκες τους! Καταρχάς οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί. Όχι ότι δεν γίνονταν τότε, αλλά υπήρχαν λιγότερες. Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν πιο υποταγμένες, παντρευόντουσαν άνδρες που δεν τους αγαπούσαν.

Οι άνδρες παντρευόντουσαν γυναίκες που επίσης δεν τις αγαπούσαν, τις έβαζαν και δούλευαν, τις έδερναν, τις έσπαγαν στο ξύλο, μεθούσαν, έδερναν τα παιδιά τους. Η υποταγμένη γυναίκα δεν μπορούσε να αντιδράσει, δεν μπορούσε να φύγει, γιατί αν έφευγε δεν είχε στον ήλιο μοίρα».

«Τώρα οι γυναίκες έχουν ανεξαρτητοποιηθεί κάπως. Δουλεύουν, έχουν άποψη και πολύ καλά κάνουν, είναι πολύ καλό αυτό, αλλά όταν πουν όχι σε αυτόν που τις θεωρεί κτήμα τους, ο άλλος τις δέρνει και τις σκοτώνει. Οι άνδρες δεν έχουν αλλάξει νοοτροπία, οι γυναίκες αλλάξαν, οι άνδρες είναι ίδιοι», σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ