«Νιώθουμε επιτέλους μία δικαίωση» – Τι λένε οι αδελφές που κατήγγειλαν τον δικηγόρο για τον βιασμό τους

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση γνωστού δικηγόρου, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε 45 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό δύο ανήλικων αδελφών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο δικηγόρο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης για την σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση των δύο ανήλικων τότε κοριτσιών, ηλικίας 9 και 11 ετών.

Ο δικηγόρος καταδικάστηκε, επίσης, και για τις κατηγορίες της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά και για παιδική πορνογραφία. Απορρίφθηκε, επίσης, το αίτημά του για αναστολή της ποινής.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ μίλησε για πλεκτάνη σε βάρος του. Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν έπεισαν το δικαστήριο.

«Νιώθουμε επιτέλους μία δικαίωση»

Οι δύο αδελφές, σε δήλωσή τους στην εκπομπή TLive στον Alpha, επισήμαναν ότι «η δικαιοσύνη έδωσε μία ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο. Αυτό το γεγονός μας λυτρώνει. Μετά τον Γολγοθά των δικαστηρίων και των ανακρίσεων από τον ίδιο μας τον κακοποιητή νιώθουμε επιτέλους μία δικαίωση. Ωστόσο, αποστασιοποιούμαστε συνειδητά από την σκανδαλοθηρία. Παρόλο που μιλάμε για έναν άνθρωπο φανερά αμετανόητο για τα εγκλήματα που διέπραξε, το κίνητρό μας δεν είναι εκδικητικό».

«Ήταν και είναι επικίνδυνος και γι’ αυτό του αρμόζει να βρίσκεται στην φυλακή. Η δικαιοσύνη έπραξε το έργο της και ελπίζουμε να μπορέσει να λυτρώσει κι άλλα θύματα του ίδιου ή άλλων κακοποιητών», λένε οι δύο αδελφές.

Στην ίδια εκπομπή μεταδόθηκαν και τα όσα είχαν καταγγείλει τα δύο κορίτσια το 2021 και οδήγησαν τον δικηγόρο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

«Χρησιμοποιούσε το επάγγελμά του για να μας απειλήσει»

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν σύντροφος της μητέρας μας, περίπου τις χρονιές μεταξύ 2006 και 2009. Εκείνη την περίοδο εκμεταλλεύτηκε ουσιαστικά την δύσκολη οικογενειακή μας κατάσταση λόγω του θανάτου του πατέρα μας, ώστε να εισχωρήσει στην οικογένειά μας, να κάνει την μητέρα μας να τον εμπιστευτεί και εμάς. Και έτσι, με έναν πολύ μεθοδικό τρόπο κατάφερε να μας χωρίσει ουσιαστικά σαν οικογένεια, ώστε να μπορεί να διαπράττει τέτοιες πράξεις εν αγνοία (η μία) της άλλης. Χρησιμοποιούσε το επάγγελμά του για να μας απειλήσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να νικήσουμε ποτέ μπροστά σε ένα δικαστήριο, καθώς εκείνος θα είχε τα μέσα να μας διαψεύσει», είχε πει το ένα κορίτσι.

«Ήταν μία καθημερινότητα αυτή. Δηλαδή μέσα σε αυτήν την καθημερινότητα υπήρχαν συνεχώς σεξουαλικά αστειάκια, υπονοούμενα, χουφτώματα, πράγματα… δηλαδή όλα αυτά ήταν τα “καθημερινά”, “κανονικά” ας πούμε και εννοείται ότι κλιμακωνόταν όταν έβρισκε την ευκαιρία να μας απομονώσει», είχε αναφέρει η άλλη αδελφή.

Η υπόθεση της Αρετής Παληού, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ήταν εκείνη που έδωσε το θάρρος στα δύο κορίτσια να μιλήσουν για τα όσα φρικιαστικά καταγγέλλουν ότι βίωναν, αφού πρόκειται για τον ίδιο δικηγόρο που κατήγγειλε και η συγγραφέας.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ