Το μωρό της φωτογραφίας είναι γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια – Μπορείτε να την αναγνωρίσετε;

Το μωράκι της φωτογραφίας που απεικονίζεται στην αγκαλιά του μπαμπά του, την ημέρα της βάπτισής του, είναι μία από τις πιο πετυχημένες Ελληνίδες τραγουδίστριες.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Πέγκυ-Ζήνα
Πηγή: Instagram/peggyzina_official

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Πέγκυ Ζήνα στην παιδική της ηλικία!

Πέγκυ Ζήνα
Πηγή: Instagram/peggyzina_official

Η Πέγκυ Ζήνα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου του 1975. Το πραγματικό της όνομα είναι Καλλιόπη, έχει σπουδάσει πιάνο και χορό και μητέρα της είναι η τραγουδίστρια Στέλλα Χρυσικοπούλου, ενώ πατέρα της είναι ο Γιώργος Ζήνας. Ο πατέρας της πέθανε όταν η ίδια ήταν μόλις 15 ετών. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια είχε πει: «Έχασα τον πατέρα μου στην ηλικία των 15 και ζούσα με τον φόβο του θανάτου ήδη από τα 12 μου, που αρρώστησε».

Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε να δουλεύει στο θέατρο, κάνοντας παράλληλα και τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι.

Η καριέρα της στο τραγούδι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, έχοντας 15 προσωπικούς δίσκους, ενώ πολλά από τα τραγούδια της έχουν αγαπηθεί από το κοινό, δίνοντάς τους εκατομμύρια προβολές. Μεταξύ των τραγουδιών της είναι τα: «Ματώνω», «Άγγελέ Μου», «Έλα Γρήγορα», «Μόνη Καρδιά», «Σιγά Τον Άνδρα», «Είμαι καλά», «Μου Λείπεις» και «Βρες Ένα Τρόπο».

Επίσης έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τους: Νότη Σφακιανάκη, Λευτέρη Πανταζή, Νίκο Μακρόπουλο, Πασχάλη Τερζή και Αντώνη Ρέμο. Κορυφαία στιγμή της καριέρας της ήταν η συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω», μιλώντας για την συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο είχε αναφέρει: «Η συνεργασία μου με τον Μητροπάνο ήταν η κορυφαία στιγμή όλης μου της πορείας. Θα είναι για πάντα το βουνό μου. Έτσι τον αποκαλούσε ο Γιώργος. Ήταν ακλόνητος στις πεποιθήσεις του, παρείχε προστασία στους συνεργάτες του. Ήταν το τρίτο Κριάρι της ζωής μου».

Ακόμα είχε εξηγήσει ότι: «Ήταν γενναιόδωρος και ντόμπρος. Έδινε τόσο βάση στον στίχο. Το υιοθέτησα αυτό. Πριν τελειώσουμε τη δεύτερη σεζόν μας, εκείνος ήταν που ανακοίνωσε και την εγκυμοσύνη μου. Το ανακοίνωσε σε όλους, ενώ είχαμε πει πριν από τον τρίτο μήνα να μην το πούμε. Και είπε μην ακούς αυτά που λένε και το είπε. Μου χάρισε και αυτή τη στιγμή. Όταν έφυγε, άργησα πολύ να βρω τα πατήματα μου, ένιωθα ότι όλα είναι μάταια σε αυτό το χώρο».

Στην ίδια συνέντευξη είχε μιλήσει και για την πορεία της στο τραγούδι. Μεταξύ άλλων, είχε αποκαλύψει ότι: «Νομίζω έχω κληρονομικό ταλέντο, το πήρα από τη μαμά μου και τον μπαμπά μου, τραγουδούσαν και οι δύο υπέροχα. Στο ότι μπορώ να τραγουδήσω πολλά ύφη είναι ότι τα προσεγγίζω σαν ηθοποιός, σέβομαι το ύφος του συνθέτη. Προσέχω πάρα πολύ τις ερμηνείες μου και ακόμα κάνω μαθήματα, το πήρα από την Μαρινέλλα αυτό».

«Παίρνω πολύ σπουδαίες συμβουλές, προσέχω σαν τα μάτια μου το ταλέντο που μου χάρισε ο Θεός. Δεν μπορώ να φωνάζω, ούτε εκδρομές μπορώ να πάω στα χιόνια. Όταν μιλούσα με τη Μαρινέλλα στο τηλέφωνο κάθε τρία λεπτά με μάλωνε. Γιατί φωνάζεις μου έλεγε, πιέζομαι», είχε συμπληρώσει.

Ενώ, είχε τονίσει: «Σταρ δεν ξέρω αν έγινα ποτέ, αν με ρωτούσαν μικρή τι ήθελα να γίνω στο χώρο θα επέλεγα την ήρεμη δύναμη. Το σταρ εκτός από λαμπερό σημαίνει και μακρινό. Απλησίαστο. Δεν κατάφερα ποτέ να το υιοθετήσω αυτό».

Το 2016 είχε συμμετάσχει στο ελληνικό «The X-Factor» ως κριτής. Αναφερόμενη, σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «Κοσμοράδιο 95,1», στην εμπειρία της από το μουσικό ριάλιτι, είχε πει χαρακτηριστικά: «Μέχρι και τώρα που με βλέπω σε βιντεάκια, με βλέπω και με λυπάμαι! Όταν έπρεπε δηλαδή να πω σε παιδί ότι δεν τραγούδησε καλά… Που ξέρω ότι ήταν εκεί νηστικά με τις ώρες, 12 ώρες γυρίσματα, 16 ώρες κάναμε εμείς στις οντισιόν, και να πρέπει να περιμένουν για 2 – 3 λεπτάκια με τις ώρες όρθια… Να πρέπει δηλαδή να κριθούν και να τους πω εγώ πως «Δεν ήσουν καλή, ήσουν εκτός τόνου, δεν είχες ταπεραμέντο», ακόμα και αλήθεια να ήταν όλα αυτά, με τι ψυχούλα όμως το λες αυτό σε ένα παιδάκι μου κάθεται 20 ώρες; Δηλαδή δεν ήθελα να με βλέπω εκείνο το διάστημα».

Στις 10 Ιουνίου του 2007 παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Γιώργο Λύρα. Στις 8 Οκτωβρίου του 2011, ήρθε στον κόσμο η κόρη τους Ηλέκτρα.

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την γέννηση της κόρης της, στο περιοδικό ΟΚ!, η Πέγκυ Ζήνα είχε δηλώσει: «Tο θαύμα της ζωής μου. Ένιωσα ότι κρατούσα όλο τον κόσμο στα χέρια μου! Τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με ότι έζησα στο παρελθόν. Κάθε φορά που η μικρή έκλαιγε, ήταν ανήσυχη ή πεινούσε κι εμείς την ηρεμούσαμε νιώθαμε ότι ήμαστε δυο μικροί “θεοί” που κάνουμε ευτυχισμένο ένα τόσο δα πλασματάκι. Αυτό μου έδωσε και μου δίνει καθημερινά μεγάλη ισορροπία. Επίσης, το ότι δίνω και κάνω τα πάντα για το καλό του παιδιού μου με κάνει πιο ώριμη και πιο υπεύθυνη, αφού νιώθω ότι όλα θα έχουν αντίκτυπο πάνω του. Μέσα από την Ηλέκτρα γινόμαστε, κι εγώ κι ο Γιώργος, καλύτεροι άνθρωποι».

Στην συνέντευξή της στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω», είχε αναφέρει για τον Γιώργο Λύρα: «Παντρεμένοι είμαστε από το 2007, το μυστικό για να σωθεί μια τέτοια σχέση είναι ο άλλος άνθρωπος να μην βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας. Ο Γιώργος είναι πάντα πίσω από τις κάμερες».

«Ο δεύτερος λόγος που μας έχει κρατήσει μαζί τόσα χρόνια, είναι ότι ο Γιώργος έχει μεγαλύτερα όνειρα από μένα, για μένα. Είναι και άντρας και πατέρας. Ένα παιδί που έχει χάσει τον μπαμπά του στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών και έζησα όλο αυτό, επειδή του είχα και μεγάλη αδυναμία. Είναι Γιώργος και κριός σαν τον μπαμπά μου. Είναι η ασφάλεια μου, η προστασία μου, ο έρωτας μετουσιώθηκε σε βαθιά αγάπη», είχε προσθέσει.

Ενώ, μιλώντας με συγκίνηση για την κόρη της είχε τονίσει ότι: «Είναι πολύ καλό παιδί και πήρε τα καλύτερα και από τους δύο μας. Την βλέπω πιο πολύ επιχειρηματικό μυαλό, παρόλο που τραγουδάει όλη μέρα».

Πέγκυ Ζήνα
Πηγή: Instagram/peggyzina_official
Πέγκυ Ζήνα
Πηγή: Instagram/peggyzina_official

Την φωτογραφία από την παιδική της ηλικία την είχε ανεβάσει η ίδια η Πέγκυ Ζήνα στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram στις 18 Ιουνίου του 2023. Στη λεζάντα της ανάρτησης έχει γράψει: «Εδώ ήρεμη στην αγκαλιά σου μετά από τα κλάματα στη βάφτισή μου… Πού να φανταζόμουν ότι 13 χρόνια μετά θα σ’έχανα για πάντα… Χρόνια πολλά στην αγάπη μας μπαμπάκα μου που κρατάει αιώνια… Μέχρι να σε ξανασυναντήσω. Σε λατρεύω και μου λείπεις κάθε μέρα ψυχή μου ευαίσθητη… Ήσουν ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peggy Zina (@peggyzina_official)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ