Σταμάτης Φασουλής: Έπρεπε να φύγει από την ζωή ο πατέρας μου για να συμφιλιωθώ μαζί του

Στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου έδωσε σήμερα (30/9) συνέντευξη ο Σταμάτης Φασουλής. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κατά την διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για την σχέση με τον πατέρα του, ενώ αναφέρθηκε και στον θάνατό του και την στιγμή που συμφιλιώθηκε μαζί του.

«Ο πατέρας μου όταν βγήκα στο θέατρο ήρθε και με είδε, μέχρι τότε έκανε ότι δεν το ξέρει. Μετά βέβαια καμάρωνε. Ερχόταν κάθε βράδυ γιατί όταν παίζαμε στο Σμαρούλα το σπίτι τους ήταν ακριβώς από πίσω, το πίσω μπαλκόνι έβλεπε την πλάτη του Σμαρούλα.

Δεν του έφθανε να το ακούει ερχόταν κάθε βράδυ με την μητέρα μου τελευταία σειρά και γεμάτοι που ήμασταν έβρισκε μία καρέκλα και καθόταν. Πριν δεν το ήξερε καν. Μέχρι να τελειώσω το Εθνικό δεν το ήξερε, ήρθε στις εξετάσεις μου» είπε αρχικά ο Σταμάτης Φασουλής.

Στη συνέχεια εξήγησε πως: «Μέχρι να βγω στο θέατρο ένιωθα ότι δεν με βλέπει καν. Αυτό ξεπεράστηκε μετά από τον ίδιο, από εμένα όχι. Δεν του φέρθηκα καλά μετά, γιατί έκανα εγώ ότι δεν τον βλέπω. Σκέψου ότι φτάσαμε στο σημείο, από εκεί που ήταν το φόβητρο στο σπίτι να έρχονται με την μαμά κάθε βράδυ στο θέατρο και να έρχεται στο καμαρίνι πρώτη η μητέρα μου και να μου λέει “Να έρθει ο μπαμπάς να σου πει μια καληνύχτα;” και έλεγα “Ναι ας έρθει”».

Ο θάνατος του πατέρα του και η συμφιλίωση

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στον θάνατο του πατέρα του λέγοντας: «Έπρεπε να φύγει από την ζωή για να συμφιλιωθώ μαζί του και έγινε με έναν τρόπο πολύ περίεργο, ήταν αρχές του 80’. Έγινε με περίεργο τρόπο και η συμφιλίωση και ο χαμός του. Σκέψου ότι την ημέρα που πέθανε ήταν Κυριακή και εγώ είχα δύο παραστάσεις στο Σμαρούλα και έγινε κάτι καταπληκτικό. Έπαιζα στο Σμαρούλα, πίσω από την πλάτη μου ήταν νεκρός ο πατέρας μου με την μητέρα μου στο διαμέρισμά τους και άρχισα να παίζω και έπαιζα εντελώς μηχανικά.

Είχα ταραχτεί πάρα πολύ με τον θάνατο του πατέρα μου, δεν ήξερα τι αισθανόμουν, είχα μία φρυχτή αμηχανία για το αίσθημά μου. Και άρχισα να παίζω και ο κόσμος γέλαγε και λέω “Σκέφτομαι άλλα, αισθάνομαι άλλα και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τίποτα, που είναι αυτό που λέγαμε ότι αν δεν το αισθάνομαι εγώ, δεν το αισθάνεται και ο κόσμος;”. Άρα υπάρχει και κάτι άλλο, μία κατασκευή φωνητική, σωματική, ψυχική που έχει φορτιστεί. Έχει φορτιστεί και σε στιγμή που όλα δεν υπάρχουν, λειτουργεί».

Τέλος ο Σταμάτης Φασουλής περιέγραψε τη στιγμή που έναν χρόνο μετά τον θάνατό του πατέρα του, τον ένιωσε κοντά του. «Με έπιασε μια τέτοια γλύκα, τον πεθύμησα τόσο πολύ και μύρισα το άρωμά του μαζί με την θάλασσα. Έτσι συμφιλιώθηκα μαζί του» εξήγησε και συγκίνησε την Μαρία Μπακοδήμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ