Πολικό… κλίμα ανάμεσα στον πρίγκιπα Φρέντερικ και την σύζυγό του – Οι φήμες ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα παραιτήθηκε για να σώσει τον γάμο τους

Ο πρίγκιπας Φρέντερικ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας θα αναλάβουν τον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου. 

Βασιλιάς Κάρολος: Θα παραιτηθεί όπως η βασίλισσα Μαργαρίτα;

Ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος και η διάδοχος πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας  έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της βασίλισσας Μαργαρίτας. Πολλοί σχολίασαν ότι το κλίμα μεταξύ τους θύμιζε… Βόρειο Πόλο, καθώς έφτασαν στο παλάτι Christiansborg για μια δεξίωση για το νέο έτος.

Ο Φρέντερικ, 55 ετών, ήταν ντυμένος με στρατιωτικά ρέγκαλια, ενώ η Μαίρη, 51 ετών, φαινόταν κομψή με ένα μπλε φόρεμα καθώς συναντήθηκαν με τη βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία θα κατέβει από τον θρόνο σε 11 ημέρες.

Περπατώντας δίπλα-δίπλα στο παλάτι, το ζευγάρι εμφανίστηκε απόμακρο καθώς περπατούσε για να χαιρετήσει το διπλωματικό σώμα. Πηγές είπαν στη δανική εφημερίδα Ekstra Bladet ότι «το ζευγάρι δεν φαινόταν να διασκεδάζει» και περιέγραψαν την ατμόσφαιρα ως «ψυχρή». «Ανταλλάχθηκαν λόγια μεταξύ των δύο, και δεν φαινόταν ότι ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον καλή τύχη», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία ανέλαβε τον θρόνο το 1972,  ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το θρόνο σε μια ομιλία που σόκαρε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και θα τη διαδεχθεί ο γιος της στις 14 Ιανουαρίου, έπειτα από 52 χρόνια στον θρόνο.

Το ζευγάρι κράτησε μια ευγενική απόσταση και μετά βίας αντάλλαξε λόγια καθώς προχωρούσε προς την Αίθουσα των Ιπποτών, πλαισιωμένο από στρατιώτες. Η ατμόσφαιρα παρέμεινε ψυχρή όταν πήραν τη θέση τους δίπλα στη βασίλισσα Μαργαρίτα μέσα στην αίθουσα, ντυμένοι και οι δύο επίσημα για την περίσταση.

Η βασίλισσα έφτασε με γούνινο παλτό. Έφερε επίσης τα μετάλλια της, πάνω από ένα βαθύ κόκκινο φόρεμα με μαύρες λεπτομέρειες στον γιακά και τα μανίκια.

Οι φήμες για απιστία με την καλλονή από το Μεξικό

Ήταν μερικά ταραχώδη χρόνια για τη βασιλική οικογένεια της Δανίας. Η παραίτηση έρχεται δύο μήνες μετά την εμφάνιση φωτογραφιών του πρίγκιπα διαδόχου Φρέντερικ που απολάμβανε μια βραδινή έξοδο με τη Μεξικανή καλλονή Genoveva Casanova στη Μαδρίτη τον Οκτώβριο.

Οι φήμες ξεκίνησαν όταν ο πρίγκιπας Φρέντερικ φωτογραφήθηκε να απολαμβάνει μια βραδινή έξοδο στην Ισπανία  με τη φίλη του Genoveva Casanova χωρίς τη σύζυγό του.

Η ανάρτηση για τη μοναξιά της πριγκίπισσας Μαίρης

Η οικογένεια του Φρέντερικ  πήγε για ένα προ-χριστουγεννιάτικο διάλειμμα στην πατρίδα της πριγκίπισσας Μαρίας, την Αυστραλία, καθώς και για επίσκεψη στη Νέα Ζηλανδία. Πριν από την πτήση της οικογένειας από τη Νέα Ζηλανδία, η πριγκίπισσα Μαίρη μοιράστηκε μια ανάρτηση σχετικά με τη μοναξιά και την ανάγκη για θετική ανθρώπινη σύνδεση ενόψει των Χριστουγέννων .

Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ιδρύματος Mary, η μελλοντική βασίλισσα συλλογίστηκε το περασμένο έτος και είπε ότι ένιωθε ότι ήταν πτωχότερο από τα προηγούμενα χρόνια. «Και την ίδια στιγμή, έχουν συμβεί τόσα πολλά που είναι αδύνατο να τα περιγράψω όλα με λέξεις», συνέχισε.

Ένα απόσπασμα που κοινοποιήθηκε στο επίσημο Instagram του Βασιλικού Οίκου της Δανίας είχε κάποιες εικασίες ότι η πριγκίπισσα χρησιμοποιούσε το ίδρυμά της για να υπαινίσσεται τις φήμες για το σκάνδαλο.

πριγκίπισσα Μαίρη
Φωτογραφία: instagram.com/mary_fonden

«Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αν θέλουμε να πετύχουμε». Και αυτό δεν ισχύει μόνο στον εργασιακό χώρο και για όσους από εμάς εργαζόμαστε για την καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης», έγραφε. «Αυτό ισχύει για όλους μας. Οι άνθρωποι χρειάζονται ανθρώπους». Η ανάρτηση και τα δυνατά λόγια απεικονίστηκαν δίπλα σε μια υπέροχη εικόνα του βασιλιά στο χιόνι.

Φορούσε ένα μωβ σακάκι κάτω από ένα ζεστό μάλλινο περιτύλιγμα και χάρισε ένα απαλό χαμόγελο προς την κάμερα.

«Η βασίλισσα μπορεί να τρομοκρατήθηκε στη σκέψη ενός διαζυγίου»

«Η βασιλική οικογένεια της Δανίας είναι τυχερή που σας έχει. Ελπίζω ο σύζυγός σας να καταλάβει ότι έχει ντροπιάσει απεριόριστα εσάς και τα παιδιά του. Θα γίνεις μια ωραία βασίλισσα», σχολίασε ένας θαυμαστής κάτω από την ανάρτηση.

Ένας άλλος έγραψε: «Νομίζω ότι αυτή είναι μια θλιβερή χρονιά για τη Μαίρη, η προδοσία του συζύγου της  είναι δημόσια. Τι γενναία γυναίκα, μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα. Απλώς τη λατρεύω».  Κάποιοι υπερασπίστηκαν τους βασιλικούς καλώντας τον κόσμο να σταματήσει να μιλάει για την υποτιθέμενη απιστία.

Υπήρξαν εικασίες ότι η παραίτηση της βασίλισσας Μαργαρίτας μπορεί να έγινε για να σώσει τον γάμο του γιου της και της πριγκίπισσας Μαίρης στον απόηχο της υποτιθέμενης «εξωσυζυγικής σχέσης». Η κα Casanova έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς για οποιαδήποτε σχέση με τον Frederik.

Ο βασιλικός σχολιαστής Phil Dampier είπε στην The Telegraph: «Είναι πιθανό η βασίλισσα να έκανε αυτή την ενέργεια επειδή θα είχε τρομοκρατηθεί από τη διάλυση του γάμου και την απώλεια της Μαίρης από τη βασιλική οικογένεια. Θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα. Η Βασίλισσα πάντα έβλεπε τη Μαίρη ως ένα τεράστιο πλεονέκτημα».

Ο Πρίγκιπας και η Αυστραλιανή πριγκίπισσα του έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου από τον Νοέμβριο, βάζοντας στο μικροσκόπιο το «παραμυθένιο ειδύλλιό τους».

Η αφαίρεση των βασιλικών τίτλων από τα παιδιά του Joachim

Το 2022 η Μαργαρίτα πυροδότησε μια δημόσια ρήξη με τον Joachim αφού αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους από τα τέσσερα παιδιά του. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη για το χρονοδιάγραμμα της ανακοίνωσης,  αλλά επέμεινε στο διάταγμα. Ο Joachim είχε μιλήσει ενάντια στην απόφαση της μητέρας του τις επόμενες ημέρες – ισχυριζόμενος ότι τα παιδιά του που γεννήθηκαν από τον πρώτο γάμο του Joachim με την Alexandra, κόμισσα του Frederiksborg – και ο Henrik και η Athena είχαν «τραυματιστεί» στη διαδικασία.

Μήνες αργότερα, ο έκτος στη σειρά για τον θρόνο παραδέχτηκε ότι «έλλειπε η επικοινωνία» μέσα στη βασιλική οικογένεια πριν από την ανακοίνωση – σοκ. Ο Joachim είπε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BT: «Υπάρχουν πολλά να δουλέψουμε. Η επικοινωνία ήταν αυτό που έλειπε. Τώρα “γνωριστήκαμε” και είμαστε στο σωστό δρόμο».

Λίγο αφότου αφαιρέθηκαν οι τίτλοι από τα παιδιά του, ο Joachim ισχυρίστηκε ότι είχε ειδοποιηθεί μόλις πέντε ημέρες πριν δημοσιοποιηθεί η είδηση.

Μετά την ανακοίνωση της βασίλισσας, ο Joachim μίλησε στη δανική έκδοση Ekstra Bladet έξω από τη δανική πρεσβεία στο Παρίσι, όπου ζει με τη γαλλικής καταγωγής σύζυγό του πριγκίπισσα Μαρί και τα δύο μικρότερα παιδιά του, και είπε ότι τα τέσσερα παιδιά του «πληγώθηκαν» από την απόφαση της γιαγιάς τους.

«Μου έδωσαν προειδοποίηση πέντε ημερών για να τους το πω. Τον Μάιο, μου παρουσιάστηκε ένα σχέδιο που, σε γενικές γραμμές, ήταν ότι όταν τα παιδιά έκλεισαν τα 25, θα γινόταν αυτό. Τώρα είχα μόνο πέντε μέρες να τους το πω. Η Αθηνά γίνεται 11 τον Ιανουάριο», ξεκαθάρισε τότε.

Εν τω μεταξύ, η πρώην σύζυγός του Αλεξάνδρα είπε ότι οι γιοι της, Νικολάι και Φέλιξ, είχαν αφεθεί να νιώθουν «εξοστρακισμένοι» από το ίδρυμα και η απόφαση είχε έρθει σαν ένα «κεραυνός εν αιθρία». Η Βασιλική Οικία εξέδωσε μια περαιτέρω δήλωση, λέγοντας: «Όπως δήλωσε χθες η βασίλισσα, η απόφαση έχει παρθεί εδώ και πολύ καιρό. Κατανοούμε ότι διακυβεύονται πολλά συναισθήματα αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζουμε ότι η επιθυμία της Βασίλισσας να αποδείξει το μέλλον του Βασιλικού Οίκου θα γίνει σεβαστή».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ