Βασιλιάς Κάρολος: Θα παραιτηθεί όπως η βασίλισσα Μαργαρίτα;

Ο βασιλιάς Κάρολος θα μπορούσε να εγκαταλείψει νωρίς τον θρόνο υπέρ του πρίγκιπα Ουίλιαμ όπως ακριβώς έκανε η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β’, σύμφωνα με τους βασιλικούς εμπειρογνώμονες.

Η 83χρονη μονάρχης — τρίτη ξαδέρφη της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β —  αποκάλυψε στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία της στις 31 Δεκεμβρίου ότι θα παραιτηθεί στις 14 Ιανουαρίου. Η απόφαση να παραιτηθεί από τον θρόνο της σημαίνει ότι ο γιος της, ο διάδοχος του θρόνου Φρέντερικ , θα αναλάβει τώρα τα ηνία.

Σύμφωνα με τον βασιλικό ειδικό και βιογράφο Phil Dampier, ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί να θέλει να κάνει μια παρόμοια κίνηση όσο ο Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, είναι ακόμα νέοι.

«Πρέπει να σας κάνει να αναρωτιέστε εάν, σε πέντε ή δέκα χρόνια, ο βασιλιάς Κάρολος θα μπορούσε να σκεφτεί να κάνει το ίδιο εάν αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του ή απλώς πιστεύει ότι είναι καλή στιγμή να το δώσει την σκυτάλη στον Ουίλιαμ και την Κέιτ όσο είναι ακόμη νέοι», είπε στην Daily Mail.

Τα σχόλια του Dampier επαναλήφθηκαν από τον βασιλικό ειδικό και σχολιαστή Richard Fitzwilliams, ο οποίος είπε ότι η απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτας να παραιτηθεί νωρίς θα μπορούσε να είναι για να διασφαλίσει ότι η μοναρχία συμβαδίζει με την εποχή – κάτι που ο Κάρολος έχει εκφράσει ενδιαφέρον να εφαρμόσει στη δική του μοναρχία.

Ο Fitzwilliams είπε στο ρεπορτάζ ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα μπορεί να είχε «υπολογίσει ότι μια γερασμένη μοναρχία δεν ήταν καλή ιδέα, ειδικά αν είχε βασιλέψει για άλλη μια δεκαετία περίπου».

Το σκάνδαλο με την “απιστία” του γιου της βασίλισσας Μαργαρίτας

Ενώ οι βασιλικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η απόφαση της να παραιτηθεί νωρίς ήταν για να ανοίξει ο δρόμος για έναν νεότερο ηγεμόνα, άλλοι αναρωτήθηκαν αν η ανακοίνωση ήταν ένας τρόπος να διατηρηθεί ο γάμος του πρίγκιπα με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Mary, εν μέσω φημών για εξωσυζυγική σχέση με μια καλλονή από το Μεξικό. Ο Φρέντερικ, 55 ετών, πιστεύεται ότι ήταν άπιστος  στην 51χρονη σύζυγό του, με την Genoveva Casanova, αφού εμφανίστηκαν μαζί σε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους στη Μαδρίτη τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, η 47χρονη Μεξικανή, αρνήθηκε ότι είχε υπάρξει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους. Η βασίλισσα Μαργαρίτα θα ανοίξει τον δρόμο για τον 55χρονο να γίνει μονάρχης σε μόλις 11 ημέρες – την ίδια μέρα που ανέβηκε στο θρόνο το 1972 μετά το θάνατο του πατέρα της, του βασιλιά Frederik IX.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ