Η τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Φλωρινιώτη: «Προτιμώ να πεθάνω πάνω στην πίστα»

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του Γιάννη Φλωρινιώτη. Ο τραγουδιστής άφησε χθες Τρίτη 6 Ιουνίου την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών, μετά από νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με αναπνευστικά προβλήματα.

Γιάννης Φλωρινιώτης: Η κόρη του περιγράφει τις τελευταίες στιγμές που πέρασε με τον πατέρα της και «λυγίζει»

Δέκα μέρες πριν φύγει από τη ζωή, ο Γιάννης Φλωρινιώτης είχε δώσει συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα», στην οποία είχε αναφερθεί στην επιβαρυμένη του υγεία.

«Αυτή την εποχή, έχω μεγάλο πρόβλημα με την υγεία μου. Εκεί που ήμουν μια χαρά, εκεί που τα έδινα όλα, κάθε μέρα γίνομαι και χειρότερα. Προσπαθώ τώρα με βότανα, βιταμίνες, από μόνος μου, να κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι ο Γιάννης που ήμουν παλιά.

Γιάννης Φλωρινιώτης: Τα πρώτα λόγια της συζύγου του – «Πάντα με θαύμαζε σαν γυναίκα»

Πέρυσι ήταν να πάμε στην Κύπρο για μια παράσταση, πήγαμε, κάναμε 2-3 πρόβες, πήγα στο ξενοδοχείο, με έπιασε ένας πόνος στην πλάτη, αλλά θεώρησα ότι ήταν ψύξη. Πήρα στη ρεσεψιόν να πάρουν το ΕΚΑΒ, με πήγαν στο νοσοκομείο κι εκεί μου είπαν ότι δεν είναι ψύξη. Μου είπαν ότι είμαι σε πολύ κακή κατάσταση, τους ζήτησα να πηγαίνω στη δουλειά μου και να πάω στο νοσοκομείο για τη θεραπεία, αλλά μου είπαν ότι δεν γίνεται» είχε αποκαλύψει ο τραγουδιστής.

Μιλώντας για τον θάνατο είχε δηλώσει ότι δεν τον φοβάται και είχε τονίσει πως θα ήθελε να αφήσει την τελευταία του πνοή πάνω στην πίστα.

Γιάννης Φλωρινιώτης: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του – Η αποκάλυψη της κόρης του

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Προτιμώ να πεθάνω πάνω στην πίστα ή στην αυλαία, παρά εδώ μέσα. Η αλήθεια είναι ότι τις δύο μέρες που δουλέψαμε τα Χριστούγεννα, έκανα μεν το πρόγραμμά μου, ένα πρόγραμμα φανταστικό, αλλά άρχισα να λαχανιάζω. Δεν προλάβαινα να πάρω ανάσα. Δεν μπορούσα να τραγουδήσω σωστά και ζήτησα να σταματήσω.

«Από 14 χρονών τραγουδάω, έχω συνηθίσει με κόσμο, δεν μπορώ να είμαι μόνος μου. Τραγουδάω 62 χρόνια, είμαι 76 χρονών. Όταν γύρισα από την Κύπρο, η κόρη μου ρώτησε έναν γιατρό τι έχω, αν είναι σοβαρό και της είπε ότι είναι πολύ σοβαρό και είναι καλύτερο να με πάρουν να πεθάνω στο σπίτι. Δεν έχω παράπονο ούτε από την καριέρα, ούτε από την προσωπική μου ζωή. Ό,τι φαντάστηκα, ό,τι θέλω να κάνω, μου δόθηκε απλόχερα και πιο πολύ η αγάπη του κόσμου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ